Spesialvisning: Queen and Slim

Se den stilfulle, sterke og velspilte politiske roadmovien Queen & Slim på utvalgte kinoer i november.

Vi har lengtet etter å kunne presentere denne filmen, og jubler over at den endelig blir å se på utvalgte kinoer i Oslo. Og vi gleder oss ekstra mye til den første visningen på Vega Scene 1. november!

Dato: 1. nov
Tid: 18.00
Sted: Vega Scene

Billetter kjøper du her.

Om Queen and Slim:

En kvinne og mann møtes på en Tinder-date. Hun er jurist, han jobber i butikk. Stemningen er sånn passe. På veien hjem blir de stoppet av politiet. Frykt og aggresjon skaper en situasjon som plutselig eskalerer. Skudd løsnes – hun blir skutt og han skyter politimannen. I en tilstand av sjokk rømmer de fra åstedet. Vi følger dem på flukten sørover fra Ohio – en flukt som tvinger dem til å bli kjent med hverandre og seg selv. På sin ferd møter de en rekke andre mennesker, som representerer ulike sider ved afroamerikansk kultur og det sammensatte spekteret av landets befolkning.

Premisset for Queen & Slim er den systematiske urettferdigheten – filmskaperne selv kaller det et traume – som USAs afroamerikanske befolkning har vært utsatt for i generasjoner. I dag, i kjølvannet av drapet på George Floyd og de massive reaksjonene det utløste, vil nok Queen & Slim resonnere enda sterkere. For manusforfatter Lena Waithe var prosjektet hellig. Hun har kalt filmen protestkunst, og sammen med regissør Melina Matsoukas krevde hun full kontroll over produksjonen, og nektet å testvise filmen for et hvitt middelklassepublikum.

USA/Canada 2019 // 132 min // Regi: Melina Matsoukas // Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith, Bokeem Woodbine // Engelsk // Utekstet // Aldersgrense: 15 år

Om regissøren:

Melina Matsoukas hadde jobbet som musikkvideoregissør i ti år og laget videoer for artister som Beyoncé, Rihanna og Lady Gaga før hun ble hanket inn til Queen & Slim. Denne filmen har da også et utrolig soundtrack. Matsoukas forteller med en rå eleganse, og bruker farger og lys til å understreke, skape scener og tablåer som både er konkrete og mer symbolske. Daniel Kaluuya og Jodie Turner-Smith er dessuten helt fantastiske i hovedrollene – magnetisk er ordet – og sørger for å gjøre Queen og Slim til en uforglemmelig opplevelse.

Queen & Slim vises i samarbeid med Kunstnernes Hus Kino og Vega Scene.