Nye ansikter og roller i Stiftelsen Festivalkontoret

Våre tre filmfestivaler Film fra Sør, Oslo Pix og Arabiske Filmdager har alle fått nye ansikter i staben - og noen gamle ansikter som trer inn i nye roller.

Stiftelsen Festivalkontoret ser frem til en spennende høst. I vår ble både Arabiske filmdager og den fjerde utgaven av Oslo Pix avlyst på grunn av Covid-19. “Vi som alle andre i samfunnet og kulturlivet har vært gjennom en høyst uvanlig tid der ingenting kunne/kan avvikles som normalt. Men vi har nylig avviklet en liten pop-up versjon av Oslo Pix, en slags mini-mini festival som også popper opp igjen noen dager i august. Det er viktig for oss å tilby gode filmer og filmopplevelser til vårt brede festivalpublikum, og vi er glade over å ha fått til en liten smakebit av det som skulle vært del av noe langt større” sier nylig påtroppende daglig leder for stiftelsen, Åse Meyer. Hun har tiltrådt som vikar for Ingrid Sølverud som nå har gått ut i foreldrepermisjon. Åse har bred erfaring fra mange roller i filmbransjen både i inn- og utland, blant annet som daglig leder ved Sørnorsk filmsenter, kortfilmkonsulent ved Norsk filminstitutt og nasjonal ekspert ved Kreativt Europa MEDIA i EU-kommisjonen. Hun er også en av stifterne bak Film fra Sør-festivalen.

Høydepunktet for høsten blir 30-års jubileet til Film fra Sør. Som et sideprogram under årets festival innlemmes Arabiske Filmdager, som skulle gått av stabelen i mars. Det blir derfor ekstra stor stas når hovedstadens største og eldste filmfestival dras i gang 26. november til 6. desember. Samtidig starter arbeidet med å lage en ny og spennende utgave av Oslo Pix som arrangeres for fjerde gang i juni 2021.

Maren Jørgensen Dahll ble ansatt i mars, og trer inn i rollen som produsent for både Oslo Pix og Film fra Sør. Dahll har mange års erfaring fra TV, scene- og eventproduksjon fra blant annet NRK og Feelgood Scene, Film & TV. Maren har også jobbet med artistmanagement, innholdsproduksjon og store direktesendte TV-sendinger og er godt rustet til produsentrollen i Stiftelsen Festivalkontoret.

“Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på høsten og til å komme opp med skikkelig fine filmvisninger og arrangement til Oslos filmhungrige publikum. Det blir duket for gode opplevelser og påfyll til karantene-hjerner under årets Film fra Sør. I tillegg forbereder vi oss på Oslo Pix 2021 i juni neste år, der vi håper på en fullverdig festival med tidenes program” sier Maren.

Etter å ha jobbet med programmet til alle stiftelsens festivaler i over tre år går Johanne Svendsen Rognlien inn i rollen som programsjef for Oslo Pix fra og med 1. august. Rognlien blir konstituert programsjef for ett år, og skal lede arbeidet med å skape et spennende Oslo Pix-program til utgaven i 2021. Hun fratrer rollen som programsjef for Arabiske filmdager som hun har innehatt de siste to årene.

“Det tar tid å bygge opp en filmfestival, og Oslo Pix er definitivt i ferd med å finne sin form. Det er med stor ydmykhet at jeg tar på meg rollen som programsjef for Oslo Pix det kommende året. Filmformidling og filmfestival handler om mangfold og felleskap, og dette er klare målsettinger for hvordan vi skal jobbe med innholdet på neste års program. Jeg har lært fra de beste, og er så heldig å ha verdens beste stab med meg så at vi skal klare å lage noe som favner bredt og samtidig tilfredsstiller cineastene er jeg sikker på” sier Johanne.

Stiftelsen Festivalkontoret står bak Oslo Pix, Film fra Sør og Arabiske filmdager. I tillegg jobber stiftelsen med filmformidling til barn, unge og seniorer blant annet gjennom Den kulturelle skolesekken, Den kulturelle spaserstokken og Pix på Sykehus. “Vi har tro på at dette skal bli en veldig bra festivalhøst, og planlegger for flere varianter av restriksjoner knyttet til smittespredning. Ansvar og action er stikkordene” avslutter Åse Meyer.