Norgespremiere på Stol på meg

Emil Triers nye dokumentar forteller den vanvittige historien om “Biebersvindleren” Waleed Ahmed.

Vi er svært begeistret over at Emil Triers dokumentar Stol på meg får sin Norgespremiere under Oslo Pix. Filmen konkurrerer i programmet Grand Pix: Nordisk Dokumentar, og vises på på Vika kino og Vega Scene i perioden 3.–6. juni.

Her finner du billetter til kinovisningene av Stol på meg.

Stol på meg forteller den utrolige historien om Waleed Ahmed, den unge gründeren fra Ytre Enebakk som lurte hele Norge og flere internasjonale investorer, og nå befinner seg i fengsel i Oklahoma.

Mange vil dra kjensel på historien som fikk stor oppmerksomhet i norsk presse. Ahmed ble omtalt som "Norges Mark Zuckerberg" og fikk innpass hos kronprinsen, Trond Giske, Fabian Stang og Innovasjon Norge.

NRK har sluppet en rykende fersk episode av podcasten “Oppdatert” om saken – en perfekt opplading til morgendagens kinovisninger!

Stol paa meg 3

Trier har tidligere regissert en rekke dokumentarer, musikkvideoer, reklamer og kortfilmer. Blant prosjektene er The Norwegian Solution, som ble Amanda-nominert i 2010, Brettkontroll, High Point og Den Andre Munch (2018) med Karl Ove Knausgård, som han co-regisserte med broren Joachim Trier.

På de fleste kinovisningene av filmen vil du få mulighet til å møte regissør Emil Trier og produsent Nicolai Moland – enten live i kinosalen eller gjennom en digital, forhåndsinnspilt samtale som vises i etterkant av utvalgte visninger.

Se full oversikt over samtaler her.

Emil og nicolay05 lowres

Regissør Emil Trier (foto: Karin Beate Nøsterud).

I tillegg har du mulighet til å se Trier og filmens fotograf, Petter Holmern Halvorsen, i en panelsamtale om filmens form, tanker om visualitet og samarbeid mellom regissør og fotograf. Samtalen er arrangert av Viken Filmsenter og er tilgjengelig på Oslo Pix’ digitale plattform fra og med torsdag 3. juni.

Stol på meg er produsert av Motlys AS, og får norsk kinodistribusjon ved Norsk Filmdistribusjon.