Jubileumsvisning av Alien

Ridley Scotts bekmørke sci-fi-epos, Alien, fyller nemlig 40 år, og det må feires.

Derfor inviterer vi til en helt spesiell jubileumsvisning på årets festival.

Filmen er en av de mest toneangivende sci-fi-/skrekk-crossoverne gjennom tidene, en av de mest populære sci-fi-sagaene noensinne.

Bli med oss å gjenoppleve Ridleys kamp mot den åttende passasjer på det store lerretet i en av festivalens største saler – i nyrestaurert DCP-utgave.

Dato: 7. juni
Tid: 20.00
Sted: Saga kino

Kjøp billetter til visningen her.

Om filmen:
I Alien møter vi for første gang Sigourney Weaver som Ripley, den ukuelige kvinnen som tvinges til å bekjempe den uhyggeligste skapningen i verdensrommet. Weavers rolletolkning har blitt stående som en av de mest feministiske rollene på film gjennom tidene.

Filmen handler om fartøyet Nostromo som på vei tilbake til Jorden blir omdirigert når datamaskinen som styrer romskipet fanger opp et SOS-signal. Mannskapet vekkes fra hypersøvn og sporer signalets kilde til en øde planet og et mystisk, forlatt romskip. Da mannskapet på Nostromo undersøker planeten gjør de en grufull oppdagelse: En livsform som klekkes ut i og spiser sine ofre levende. Kampen står ikke bare om mannskapets liv, men om hele menneskehetens eksistens.