Halfdan Ullmann Tøndels ARMAND åpner årets Oslo Pix Filmfestival

ARMAND som får verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes blir årets åpningsfilm på årets Oslo Pix Filmfestival.

I disse dager legger Halfdan Ullmann Tøndel siste hånd på sin debutfilm ARMAND som det er knyttet store forventinger til. Filmen får verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes.  Allerede har filmen vekket betydelig oppsikt både nasjonalt og internasjonalt. Nå er det klart at Oslo Pix Filmfestival får være først ute med å vise filmen til norske filmentusiaster. Filmen vil vises den 26.08.2024 i landets største kinosal på Colosseum, hvor den røde løperen rulles ut for Tøndel og hans hovedrolleinnehaver Renate Reinsve.

Etter offentliggjøringen av at Armand inviteres til verdens mest prestisjefylte filmfestival i Cannes, har det vært knyttet spenning rundt Norgespremieren. Nå er det klart at Oslo Pix Filmfestival får være først ute med å vise filmen til norske filmentusiaster.

-Vi er nærmest ekstatiske over å få åpne Oslo Pix med Norgespremieren på Armand. Vi har fulgt utviklingen av denne filmen over flere år, og Halfdans første langfilm har stått øverst på ønskelista vår lenge, sier programsjef for Oslo Pix Johanne Svendsen Rognlien, og fortsetter: Armand er en av filmene vi tror vårt publikum gleder seg aller mest til å se i den norske filmhøsten. På mange måter er Armand også den perfekte festivalfilm, for når filmen er ferdig og publikum forlater salen, kommer de til å ha mye å snakke om!"

Armand-produsent Andrea Berentsen Ottmar, som også var i produsent-teamene til Verdens verste menneske og Syk pike, ser frem til at filmen skal få sin første visning på norsk jord.

– Det er en stor ære for oss å være åpningsfilm på Oslo Pix. Det er en filmfestival som har hatt en utrolig spennende utvikling siden de ble etablert i 2017. Vi var storfornøyde med å gi SYK PIKE sitt første møte med et norsk kinopublikum på Oslo Pix for to år siden. Nå gleder vi oss til Norgespremiere på ARMAND på stort lerret i landets største kinosal, sier Berentsen Ottmar.

OM FILMEN

Elisabeth blir kalt inn til et foreldremøte på kort varsel. Sønnen hennes er anklaget for noe, men hva dette «noe» er virker uklart. Snart er også rektor, helsesøster og et annet foreldrepar en del av et møte skolen raskt mister kontrollen over.

ARMAND har verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes i mai. Filmen får Norgespremiere i august under Oslo Pix Filmfestival. Ordinær kinopremiere på norske kinoer er 27. september.