Gratis skolevisninger

På Oslo Pix åpner vi dørene for at barn og unge skal kunne finne spennende og engasjerende festivalfilmer tilpasset sin aldersgruppe. Vi inviterer deg og dine skoleelever til gratis filmvisning på Oslos nye internasjonale filmfestival, Oslo Pix.

Oslo Pix har barn og unge som en viktig målgruppe, og under festivalen tilbyr vi flere spennende festivalfilmer tilpasset ulike aldersgrupper. Ta med dine skoleelever på gratis filmvisning når vi ruller ut den røde løperen for den aller første utgaven av Oslos nye internasjonale filmfestival.

Påmeldingsskjemaet finner du nederst i saken. Det er begrenset med plasser og vi opererer med førstemann til mølla-prinsippet! Les mer om filmene under.

Bekreftelse på plass sendes ut løpende - senest 1 arbeidsdag etter påmeldingen er registrert. Påmeldingsfristen løper ut 19. mai.

Alle visninger er på Saga kino.

Spørsmål? Send en mail til vår skoleansvarlige Per Eirik Gilsvik på [email protected]

Filmer tilpasset alderstrinn

1.-4. klasse

Sangen fra havet

Et nydelig eventyr for små og store. Ben bor sammen med pappaen og lillesøsteren Saoirse som er stum i et fyrtårn på en øy i havgapet. En dag begynner de rareste ting å skje, og før de vet ordet av det er Ben og søsteren på oppdagelsesferd i en verden med kjemper, alver myter og magi, på jakt for å finne stemmen til Saoirse for å synge havets sang.

5.-7. klasse

Løvetannbarn

Etter morens plutselige død, blir Courgette venn med den snille politimannen Raymond som følger han til sitt nye fosterhjem, Fontaines. Her møter han flere foreldreløse barn på sin egen alder, og sjenerte Courgette strever med å finne sin plass i dette, til tider, merkelige og fiendtlige miljøet. Men med Raymond som støtte og hjelp fra nye venner, lærer Courgette seg å stole på andre. Han finner tillit, kjærlighet og venner.

8.-9. klasse

Prinsesse Mononoke

Prinsesse Mononoke er blitt omtalt som «animasjonsfilmens svar på Star Wars». Prinsesse Mononoke er en skikkelig eventyrfilm, med et fantastisk rollegalleri og storslåtte miljøskildringer som overgår det meste. Miljøtematikken – der natur står mot sivilisasjon – er mer aktuell enn noensinne. Den japanske animasjonsfilmen vises for første gang på kino i Norge, med norske undertekster.

Little Wing

Den selvstendige og egenrådige tenåringen Varpu bor sammen med sin mor som strever psykisk. Når ting går skeis er det ofte Varpu som må trøste mammaen i stedet for omvendt. En dag får hun nok av morens hjelpeløshet og drar hjemmefra. I en tjuvkoblet bil legger hun ut på en reise for å finne sin far som hun aldri har møtt.

10. klasse og VGS

Måste gitt

Drabantby-Sverige møter den svenske fiffen på Södermalm i dette kulturkræsjet av en film. Småkriminelle Metin fra den belastede Stockholms-forstaden Jordbro gjør små brekk med kompiser på dagtid, men om kvelden skriver han om sitt eget liv i dagboka – i håp om å en dag å bli forfatter. Dramakomedien Måste gitt er en original vri på drabantbyfortellingen, som gjør narr av fordommer på begge sider av filmens kulturkløft på en smart og provokativ måte.

Med regissørbesøk

Miranda – en politiker blir til

15 år gamle Miranda fra melder seg inn i ungdomsfløyen til det nasjonalistiske og høyrepolitiske partiet Sverigedemokratene. Vi følger Miranda mens hennes politiske ambisjoner vokser frem, inspirert og motivert av sin kreftsyke bror og fremmedfiendtlige mor. Portrettet av Miranda blir et speilbilde av et Sverige og Europa i endring, der verdikonservative høyrepopulistiske partier har gått fra å være outsidere til nå å definere store deler av det politiske landskapet.

Med regissørbesøk

1:54

Ett sekund, eller bare ett tiendedels sekund, kan avgjøre et helt liv. Tim og den homofile bestevennen Francis opplever daglig mobbing og trakassering på skolen. Etter vennskapet ødelegges, bruker Tim fritiden på løpebanen hvor han forsøker å løpe fra vonde tanker og den kaotiske verden rundt. En thriller av en film som tar opp vanskelige temaer som mobbing og homofobi.