GRITT på Deichman Bjørvika 3. juni

I opptakt til årets festival viser Deichman Bjørvika et utvalg filmer som vi mener fortjener å bli løftet frem igjen.

Noen ganger dukker det opp underfundige filmer som virkelig setter seg i kroppen, og som du bærer med deg i lang tid etterpå. Når de i tillegg er så kunstnerisk ambisiøse og kompromissløse som Itonje Søimer Guttormsens Gritt er det bare å ta av seg hatten og applaudere! Sørg for å få den med deg fredag 3. juni kl. 18.00 på Deichman Bjørvika.

Gritt ble vist på fjorårets filmfestival i festivalens konkurranseprogram for nordisk dokumentar.

Filmen, som bygger videre på den kritikerroste kortfilmen Retrett, handler om kunstneren Gritt (briljant portrettert av Birgitte Larsen), en gang kjent som Gry-Jeanette. Hun var den som dro rett fra Romerike folkehøgskole til Hollywood for å søke lykken, men møtte veggen og måtte endre kurs. Nå, 17 år senere, er hun tilbake i Oslo. Mens hennes tidligere studievenner har gjort karriere på landets teaterscener har Gritt et stort og radikalt kunstprosjekt hun brenner for å gjennomføre. 

Les mer om filmen her.

Oslo Pix kommer og innleder introduksjon i forkant av visningen.

Tidspunkt: 03.06.2022 kl 18.00


Billetter: 

Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret plass må du ha billett. Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementsstart. Dørene åpner 15 minutter før. Sikre deg billett her 

Teknisk info:

1t 58 min.
Aldersgrense: A
Tale: Norsk tale, norsk tekst
Format: DCP