Blått Lerret vol.3

Velkommen til den første heldigitale utgaven av Blått lerret på Vega Scene. Arrangementet kan strømmes gratis på www.rushprint.no.

Om programmet (hentet fra denne Rushprint-artikkelen):

Regissør Charlotte Blom slo gjennom med den prisbelønte kortmusikalen Kokos, og vant mange hjerter med spillefilmdebuten Staying Alive. I sin andre spillefilm Dianas bryllup tar Blom utgangspunkt i et bryllup som finner sted samme dagen som Diana Spencer og Prins Charles giftet seg i London. Til Blått Lerret kommer regissør og manusforfatter Charlotte Blom og skuespiller Marie Blokhus.

Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen har laget en rekke filmer sammen, med henne foran og han bak kamera. Nå har paret samarbeidet som regissører og manusforfattere på barnefilmen Tottori – sommeren vi var alene.

Regissør Yngvild Sve Flikke spillefilmdebuterte med Kvinner i for store herreskjorter, basert på en roman av Gunnhild Øyehaug. Nå er hun klar med sin andre spillefilm, med tittel Ninjababy, denne gang en filmatisering av Inga H. Sætres prisbelønte tegneserieroman Fallteknikk.

Thomas Robsahm i Oslo Pictures produserer Joachim Triers nye spillefilmprosjekt Verdens verste menneske, etter å ha produsert regissørens to forrige filmer Louder Than Bombs og Thelma for selskapet Motlys. Til Blått Lerret kommer Robsahm for å fortelle om prosessen med å få realisert filmen og konsekvensene pandemien har for produksjonen.

Kveldens programleder er Kalle Løchen.

Om Blått Lerret

Med Blått Lerret ønsker vi å gi filmbransjen en faglig arena hvor man kan diskutere filmprosjekter, og samtidig gi publikum en mulighet til å se og lære mer om norsk film.
Blått lerret arrangeres 5 ganger i året og er åpent for både publikum og bransje.

Norsk filminstitutt overlot ansvar for arrangementet til Vega Scene, Oslo Pix og Høyskolen Kristiania Westerdahls i 2019. Arrangementet er støttet av NFI og Rushprint.

Den digitale versjonen gjennomføres av DMG.no LYD LYS SCENE.