ULVEVANDRERNE mottok publikumsprisen under Pix Junior

Den irske animasjonsfilmen ble vist under den første utgaven av Pix Junior, Oslos nye skolefilmfestival for elever fra 1. - 4. klasse.

Vi har for første gang i år arrangert skolefilmfestivalen Oslo Pix Junior, en egen filmfestival for elever på 1.-4. trinn. Pix Junior er et samarbeid mellom Oslo Pix og Den kulturelle skolesekken i Oslo. Festivalen ble arrangert på Saga kino fra tirsdag 7. til fredag 10. juni. Totalt fikk vi besøk av nesten 3000 skoleelever som fikk avslutte skoleåret med spennende, skumle og morsomme filmer i kinomørket.

De påmeldte klassene hadde selv mulighet til å velge hvilken film de ville se i et filmprogram bestående av norske Knutsen & Ludvigsen 2 - Det store dyret, tsjekkiske Lise & Snøpels, svenske Mini-Zlatan og verdens beste onkel og irske Ulvevandrerne. Med nesten 3000 skolebarn på kinobesøk like før de sendes ut sommerferie, var det ingenting å si på stemningen i løpet av de hektiske dagene på Saga kino. Særlig populært var det med regissørbesøk og morsomme bakenfor-filmen-historier fra Rune Spaans i forbindelse med visningene av Knutsen & Ludvigsen 2. Filmprogrammet på Pix Junior er for øvrig også arbeidet frem i samråd med barna selv, dette ble gjort gjennom testvisninger der barna selv ga innspill på filmene de mente burde være i programmet.

Publikumsprisen gikk til Ulvevandrerne
Skoleklassene som deltok på Pix Junior ble også oppfordret til å stemme frem filmen de likte best for å kåre årets publikumsvinner på Pix Junior. Vi fikk totalt i overkant av 2400 stemmer, og den irske animasjonsfilmen ble den klare vinneren med flest positive stemmer. Av de som så Ulvevandrerne (regi: Tomm Moore og Ross Stewart) var 73% av barna så begeistret for filmen at de ga den toppscore. Gratulerer til vinneren!

Vi gleder oss allerede til neste sommer og Pix Junior 2023!

Takk til Den kulturelle skolesekken i Oslo for godt samarbeid.

Ulvevandrerne distribueres av Arthaus og får norsk kinopremiere 12. august.

Ulvevandrerne
Stillbilde fra filmen Ulvevandrerne som vant årets publikumspris


Pix Junior
Ingrid Sølverud i gang med å innlede film under Pix Junior


Stemmeboks
Stemmesedler i stemmeboksen - over 2400 elever la inn sin stemme for å avgjøre publikumsvinneren.