Barnehelg på Oslo Pix

Helgen under årets festival står i barnas tegn. Ta med deg store som små, og bli med på gøyale aktiviteter i festivalgata og inne i kinosalen!

Har du noen gang vurdert å gå på ski på den røde løper? Eller vil du prøve deg som detektiv og kodeknuser? Kom å lek med Sprell Riktige Leker. Det Andre Teatret improviserer historier ut av ingenting, og det vil bli vist animert kortfilm på storskjermen i gata. I teltet kan barna lage sitt eget periskop, kryptografihjul og få ansiktsmaling. Vi har lagd en spennende og interaktiv filmquiz som du kan teste på våre Ipader, du kan vinne billetter til barnefilmene på programmet. Og i tillegg kan du få med deg en rekke barnefilmer på Saga kino. Takk til Sprell Riktige Leker for spennende aktiviteter og leker, og takk til Sparebankstiftelsen DNB for teknisk utstyr til festivalgata.

Program:

Lørdag 9.juni:

kl. 11.00 Film på Saga kino: Kiki's Budservice.
kl. 12.00 Film på Saga kino: Nabospionen.
kl. 13.15 Film på Saga kino: Gordon & Paddy.
kl. 18.00 Film på Saga kino: Love, Simon.

kl. 12.00 - 16.00 Festivalgata: Detektiv-verksted, skiløp på rød løper, ansiktsmaling ++
kl. 13.00 Festivalgata: Animert franske kortfilmer på storskjermen
kl. 15.00 Festivalgata: Det Andre Teatret improviserer historier ut av ingenting

Søndag 10. juni:

kl. 13.00 Film i kino: Nabospionen.
kl. 13.30 Film i kino: Gordon & Paddy.
kl. 15.15 Film i kino: Kiki's Budservice.

kl. 12.00 - 16.00 Festivalgata: Detektiv-verksted, skiløp på rød løper, ansiktsmaling
kl. 13.00 Festivalgata: Animert tsjekkiske kortfilmer på storskjermen
kl. 15.00 Festivalgata: Det Andre Teatret improviserer historier ut av ingenting

Filmer på programmet:

Nabospionen – Tillatt for alle

10 år gamle Agathe Christine, eller AC som hun kaller seg, har det helt fint med å være en outsider. De andre tenker nok at hun er litt sær og nerdete, men hun ser på seg selv som privatdetektiv – og da passer outsiderstempelet i grunnen ganske godt. Den lokale butikken er plaget med tyver, og AC begynner å undersøke saken.

Gordon & Paddy – Tillatt for alle

Det herjer en nøttetyv i skogen! Ekornet Valdemar har blitt frastjålet nesten alle sine nøtter. Politimester Gordon blir nødt til å fange tyven, men han er sørgelig nok alene som politimester for hele skogen. Han kunne virkelig trenge en detektivassistent til å hjelpe ham med å finne spor. Denne animasjonsfilmen er fin for de aller minste.

Kikis Budservice – 6 år

Bli kjent med en ekte heks! Hun heter Kiki og er tretten år – akkurat den alderen da unge hekser må flytte hjemmefra og klare seg selv. Kikis budservice er basert på en populær barnebok, og er en fargerik og spennende film om å prøve å passe inn når man er annerledes enn alle andre. Og litt om å bli tenåring. Norske stemmer!

Love, Simon –9 år

Vi møter Simon Spier, en 17 år gammel gutt som ikke har fortalt noen at han er homofil. Etter at en anonym elev ved skolen hans kommer ut av skapet på en sladreside, innleder Simon en samtale med ham via mail og kontakten mellom de to fører til følelser og forviklinger. Love, Simon er rett og slett en perfekt ungdomsfilm å møte sommeren med.