Alle presidentens menn med introduksjon av Bob Woodward

Møt journalist-legenden Bob Woodward, og se filmen om Watergate – avsløringen som gjorde ham til et forbilde for generasjoner av undersøkende journalister.

Alle presidentens menn kunne like gjerne hett «Alle journalistfilmers mor og oldemor.» 5. juni blir det en eksklusiv visning av filmen på Saga kino.

Bestill billetter til visningen her

Før filmen inviterer vi til debatt om vilkårene for kritisk journalistikk i dag med Hege Moe Eriksen (NRK), Jon Olav Egeland (Dagbladet) og Silje Sjursen Skiphamn (faktisk.no). Deretter blir det en kort introduksjon av Bob Woodward som besøker Oslo.

Bob Woodward stiller i dybdeintervju med Anders Gievær på Colosseum kino 4. juni:. Les mer her.

Om filmen

Alle presidentens menn kunne like gjerne hett «Alle journalistfilmers mor og oldemor». Den er verken den første eller mest spektakulære i sjangeren, men har likevel blitt stående som en påle, fordi den skildrer undersøkende journalistikk så troverdig: som en kaotisk, uglamorøs og utmattende prosess hvor veien til suksess går gjennom rutinearbeid, terping på detaljer, og et uendelig antall samtaler med motvillige kilder. Og uendelige mengder kaffe.

Presidenten er Richard Nixon. Alle hans menn – horden av rådgivere, stabssjefer og pressesekretærer – prøver å fjerne sporene etter Nixons innblanding i Watergate-saken: et innbrudd i Demokratenes hovedkvarter, på oppdrag fra Republikanerne, for å stjele informasjon om presidentvalgkampen i 1972. Mot alle disse menn står to journalister i Washington Post, Bob Woodward og Carl Bernstein – spilt av Robert Redford og Dustin Hoffmann. De får etter hvert hull på saken, som feller Nixon og for all ettertid huskes som 1970-tallets store politiske skandale.

Alle presidentens menn veksler mellom heseblesende intensitet og foruroligende stillhet, mellom redaksjonslokalenes fulle belysning og de sene nattetimers fortrolige og gåtefulle hvisken. Filmen blir introdusert av selveste Bob Woodward, som besøker Oslo og festivalen. Vi arrangerer også en panelsamtale hvor noen av Norges fremste journalister og redaktører snakker om Watergate-sakens betydning i dagens medielandskap. For i en tid med økt press mot kritisk journalistikk, er Alle presidentens menn mer betimelig enn noen gang.

Visningen er støttet av Stiftelsen Fritt Ord og er gjort i samarbeid med Oslo Redaktørforening, Oslo Journalistlag og A Comic Soul.