Tre menn legger ut på en reise i Helge Ingstads fotspor for å finne en forsvunnet Apache-stamme i Mexico. Det som skulle være en eventyrlig guttedrøm blir fort noe helt annet.

For åtte år siden hadde den danske manusforfatteren Lars K. Andersen en idé til en film inspirert av barndomshelten Helge Ingstad. Ingstad reiste i 1937 til Mexico for å følge i fotsporene til en forsvunnet Apache-stamme. Sammen med norske Håvard Bustnes, regissøren bak Trond Giske - Makta rår, bestemmer han seg for å følge i Ingstads fotspor. 

Utgangspunktet for Bustnes’ nye film er en eksentrisk «road movie» som fort utvikler seg til noe helt annet. De blir nødt til å ta oppgjør med, og bryte ned, myten om den hvite eventyreren, og samtidig tvinges de til å reflektere over egen rolle som utenforstående, og stille seg spørsmålet: Er dette egentlig deres historie å fortelle?

Regissør

Håvard Bustnes (f. 1973) er en prisvinnende regissør og produsent. Han studerte TV-regi ved Høyskolen i Lillehammer og på NTNU. Trond Giske - Makta rår hadde premiere på IDFA i 2021 og har siden blitt vist på flere filmfestivaler.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk dokumentar

Originaltittel Phantoms of the Sierra Madre

Land Norge, Finland, USA, Mexico

År 2024

Regissør Håvard Bustnes

Manusforfatter Lars Kristian Andersen

Fotograf Lars Skree

Produsent Håvard Bustnes, Christian Aune Falch, N. Bird Runningwater

Produksjonsselskap UpNorth Film, Napafilms

Spilletid 1t 39m

Språk Engelsk, Dansk, Spansk, Norsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.