tir. 29.08
11:30 - 13:05
Schous Plass

Etter nesten 300 år som dansk provins er det mange grønlendere som mener at tiden er moden for uavhengighet. Men hvordan? Vi følger fire politisk engasjerte grønlendere opp mot lokalvalget, alle med hver sin mening om hvordan fremtiden bør formes.

Grønland er verdens største øy – ettertraktet av både Kina og USA for sin geografiske posisjon. Men med bare litt over 50.000 innbyggere, en økonomi som er helt avhengig av tilskudd fra Danmark, og sosiale problemer som rusmisbruk, overgrep og skyhøy selvmordsstatistikk, er det mange meninger om veien fremover. I denne gripende dokumentaren møter vi unge grønlendere som alle mener at ting må forandre seg, men som er svært uenige om hvordan. Er uavhengighet svaret, eller bør man samarbeide med Danmark på en annen måte?

Paninnguaq engasjerer seg for det grønlandske språk og gamle inuit-tradisjoner, mens kjæresten Josef får ut budskapet gjennom musikk og teater. Politikerne Kaaleeraq og Tillie kjemper om en plass på Landstinget, men på hver sin side av uavhengighetsspørsmålet. I Kampen om Grønland får vi et unikt innblikk i en kultur som er i ferd med å gjenfinne seg selv, og der innbyggerne kjemper for sin identitet på forskjellig vis.

TIFF

Denne filmen inngår i

Skole Utekino på Schous Plass Fokus: Urfolk

Originaltittel Kampen om Grønland

Land Grønland, Danmark, Norge

År 2020

Regissør Kenneth Sorento

Fotograf Kenneth Sorento

Produsent Ulrik Gutkin

Produksjonsselskap Copenhagen Film Company

Spilletid 1t 35m

Språk Grønlandsk, Dansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?