ons. 31.08
12:00 - 13:10
Ringen 4
fre. 02.09
19:15 - 20:25
Ringen 4
lør. 03.09
15:45 - 17:15
Ringen 4

En unik og rørende film om de 2 år gamle bestevennene Balder og Håkon.

2 år gamle Balder og Håkon går i en kommunal barnehage og er bestevenner. I Gunhild Westhagen Magnors film får vi følge de to gjennom ett år med alle dets oppturer og nedturer. Vennskapet de to imellom settes på prøve blant annet i overgangen fra småbarnsavdelingen over til de større barna, og egenskaper som det å sette egne grenser og lære å dele blir mer og mer sentrale for de to og mikrosamfunnet rundt dem.

Dette er en helt spesiell og viktig film som balanserer mellom det alvorlige og det humoristiske, og sier noe grunnleggende om at situasjonene som utspiller seg i sandkassen kan være svært like situasjoner senere i livet. Da gjelder det å ha verktøykassen i orden. Filmen retter fokuset mot de viktige stegene som tas i løpet av barnehageårene, en viktig faktor for å bli empatiske mennesker og kunne håndtere livets utfordringer.

Mangors film, som vant pris for beste norske dokumentar på filmfestivalen HUMAN tidligere i år, kommer fascinerende nært på de store små menneskene i filmen, og fanger scener med vond mobbing, omsorg og kjærlighet på kamera. Det er helt unikt og fryktelig rørende.

Johanne Svendsen Rognlien

Visningen 31. august er Babykino. Derfor vil det være lys i salen og lavere volum under visningen.

Regissør

Gunhild Westhagen Magnor (f. 1976) er en norsk filmregissør som blant annet har laget dokumentarfilmen Vinger under vann fra 2005 som handler om et bombefly som gikk gjennom isen og sank i Jonsvatnet ved Trondheim i 1940, mens Kaninkongen fra 2007 handler om en mann som forsøker å beskytte og bevare kaninene på Gressholmen i Oslofjorden. Optimistene fra 2013 forteller historien om et vollyballag bestående av kvinner mellom 66 og 98 år, som ble vist som avslutningsfilm på filmfestivalen i Haugesund og senere vist på NRK.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk dokumentar

Land Norge

År 2022

Regissør Gunhild Westhagen Magnor

Manusforfatter Gunhild Westhagen Magnor

Fotograf Gunhild Asting

Produsent Helen Prestgard

Produksjonsselskap Sant & Usant

Spilletid 1t 10m

Språk Norsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?