Psychobitch er en morsom og alvorlig film om det å være ung, ha mange forventninger til seg og hvordan man takler disse forventningene ulikt. Det er ikke lett å være annerledes, men er det lett å være “normal”?

Marius er populær, samvittighetsfull og flink i alt han foretar seg. I et forsøk på å komme nærmere Lea, én av de peneste jentene i klassen, foreslår han at de skal lage studiegrupper med to personer i hver. Det syns læreren er en god idè og foreslår straks at ressurspersonen Marius kan være på gruppe med venneløse Frida, klassens uromoment.

De to er komplette motsetninger: Frida driter i alt og Marius klarer ikke å drite i noe som helst. Etter hvert som de blir kjent oppdager de at de liker hverandres selskap og utfordrer hverandre på hvordan man skal møte forventningene fra omgivelsene. Kan man kanskje velge selv hvordan man vil være?

Regissør

Martin Lund (f. 1979) er en norsk filmskaper utdannet art director fra Westerdals School of Communication og regissør fra Lillehammer filmskole.

Han står også bak filmene Knerten gifter seg (2010), Mer eller mindre mann (2012) og NRK-seriene Kampen (2014) og Match (2018).
Land Norge

År 2019

Regissør Martin Lund

Manusforfatter Martin Lund

Fotograf Adam Wallensten

Produsent Ruben Thorkildsen

Med Jonas Tidemann, Elli Rhiannon Müller Osborne, Saara Sipila-Kristoffersen

Produksjonsselskap Ape&Bjørn AS

Distribusjon Norsk Film Distribusjon

Spilletid 1t 49m

Språk Norsk

Sjanger Drama, Romantikk

Lenker IMDb