Etter 20 år med X-Men-filmer kommer endelig klimakset, da mutantfamilien vi kjenner og elsker må møte sin mest ødeleggende fiende – en av deres egne. Denne stjernespekkede storfilmen har Sophie Turner (Game of Thrones) i hovedrollen som den høyt elskede karakteren Jean Grey. Et tiår etter hendelsene i X-Men:Apocalypse blir teamet truffet av en solstorm på sin ferd gjennom verdensrommet, og Jean begynner å miste kontroll over kreftene sine. Skillet mellom Jean selv og «The Dark Phoenix» blir stadig tynnere. Dette er etter sigende den mest emosjonelle og intense X-Men-filmen som noensinne er laget, så her er det bare å feste sikkerhetsbeltene!

X-Men: Dark Phoenix er den tolvte X-Men-filmen i rekka, og den syvende og siste i hovedserien. Den er en direkte oppfølger til X-Men: Apocalypse (2016).

Simon Kinberg (f. 1973) er en produsent, manusforfatter og regissør fra London. Han har produsert action- og sci-fi-filmer og TV-serier siden 2002. X-Men: Dark Phoenix er hans første spillefilm som regissør.

Originaltittel X-Men: Dark Phoenix

År 2019

Regissør Simon Kinberg

Manusforfatter Simon Kinberg m.fl.

Med Sophie Turner, Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Michael Fassbender, James McAvoy

Produksjonsselskap 20th Century Fox, Bad Hat Harry Productions, Donners' Company

Spilletid 2t

Lenker IMDb