Vi er her nå er en ny spillefilm fra Mariken Halle. Vi følger en barselgruppe gjennom et år. Foreldre og babyer er satt sammen i grupper av helsestasjonen, og møtes hjemme hos hverandre og spiser lunsj. Noen av dem har store planer. De skal kjøpe og selge eiendom. Noen er bekymret for om de gjør ting riktig. Kan babyer spise agurk? Hva med ost?

Det småsnakkes om verden utenfor. Trump som president. Laks – skal man spise det lenger?
 Mange av dem sliter i parforholdene sine. Skjemaer på angstsymptomer fylles ut, etterhvert samværsavtaler. Det koses, klemmes og holdes. Babyene er der hele tiden, de henger på armene, sover i fangene. Vitner til de voksnes prosjekter.

Vi er her nå får premiere vinteren 2020. På Oslo Pix vises den som work-in-progress, altså i en foreløpig versjon. Etter visningen kan du delta i en samtale om filmen i Salongen på Vega Scene, hvor skaperne av filmen er til stede. Samtalen foregår i mindre grupper, hvor du får ta del i prosessen og bidra til filmens videre utvikling. Velkommen!

Mariken Halle (f. 1982) er en av Norges mest spennende og egenartede filmskapere. Hun er utdannet ved Nordland kunst- og filmfagskole, og Akademin Valand, og laget sin første kortfilm Trygve med hjertet i postkassa i 2005. Halle har fortsatt å lage filmer der dokumentar og fiksjon smelter sammen, som Kanskje i morgen (2011) og Verden venter (2014). Halle er også produsent i selskapet ALTERNATIVET.

Originaltittel Work in Progress: Vi er her nå

År 2019

Regissør Mariken Halle

Spilletid 1t 50m