En feelgood-film for tøffinger! Rundt tre kilometer utenfor sentrum av den danske byen Odense finner du bydelen Vollsmose. I hjertet av Vollsmose ligger Q’s Barbershop. Q’s er et naturlig samlingspunkt for de somaliske gutta i området, for det er ikke akkurat med jernhånd Qasim styrer butikken. Her er hjertet like åpent som ansiktet, og stemningen alltid god. Når du får fikset håret hos Q følger gjerne tips og råd, om alt fra dametrøbbel til utdanning, med på kjøp6et. Det er både husrom og hjerterom i sjappa til Q.

Q’s Barbershop er ikke bare et portrett av en mann, men også en miljøskildring. Gjennom Qasim blir vi kjent med hele bydelen, og lærer hvordan det er å bo der. Vollsmose har flere sosialboliger enn noe annet sted i Danmark, og det er ikke bare solskinnsdager der. Men hos Qasim får du plass i stolen uansett om du er guttunge, kriminell eller flyktning. Som publikum blir vi ofte plassert ansikt til ansikt med kundene hans, som om vi er speilet i salongen. Det gir en sterk følelse av nærhet, og gjør det vanskelig ikke å relatere til de hverdagslige problemene som diskuteres.

Emil Langballe (f. 1982) er en dansk regissør og fotograf, utdannet ved National Film and Television School i England. Avgangsfilmen hans derfra, kortdokumentaren Beach Boy, vant pris på festivaler som Karlovy Vary og Thessaloniki. Q’s Barbershop er én av to dokumentarer han viste på CPH:DOX i år.

Originaltittel Q's Barbershop

År 2019

Regissør Emil Langballe

Med Ridwan Qasim Ahmed, Hassan El-Khatib, Fuad Gumas

Produksjonsselskap Made in Copenhagen

Spilletid 1t

Lenker IMDb