Can You Ever Forgive Me? er en dramakomedie av den typen Hollywood nesten aldri lager lenger. Den er basert på den sanne historien om Lee Israel, en New York-forfatter som prøver å tjene til livets opphold ved å skrive kunstnerbiografier. Når forlaget sier nei til å utgi hennes neste bok, oppdager Lee at hun har et eget talent for å kopiere andres skrivestil. I ledtog med Jack, en svirebror hun møter på homsebar, begynner hun å forfalske brev fra kjente forfattere og selge dem til samlere.

Historien er spennende som en thriller, dypt tragisk, og full av hylende morsomme spydigheter. Den gjenskaper også et loslitt Greenwich Village fra 1990-tallet så du nærmest kan lukte byen gjennom lerretet. Men det er karakterskildringen som gjør filmen virkelig god. Lee og Jack er to egoister som ser den andres lengsel etter nærhet, og det er umulig å ikke glede seg over lykken de opplever, selv om den ikke kan vare. Ikke uten grunn ble både Melissa McCarthy og Richard E. Grant nominert til Oscar for sine prestasjoner.

Marielle Heller (f. 1979) er skuespiller, manusforfatter og regissør. Hun slo igjennom med filmen The Diary of a Teenage Girl i 2015, som blant annet vant pris på Berlinalen. Heller har erfaring som både skuespiller og regissør fra en rekke TV-serier.

År 2018

Regissør Marielle Heller

Manusforfatter Nicole Holofcener, Jeff Whitty

Med Melissa McCarthy, Richard E. Grant, Dolly Wells, Jane Curtin

Produksjonsselskap Archer Gray, Fox Searchlight Pictures

Spilletid 1t 46m

Lenker IMDb