Denne lekne og sjarmerende filmen har blitt kalt den italienske versjonen av kino-hiten The Big Sick!

22 år gamle muslimske Phaim har vokst opp i Romas multikulturelle Torpignattara-distrikt, med foreldre fra Bangladesh. På en konsert treffer han Asia, ei jente som kun lever etter instinkt og skyr regler som pesten. De faller umiddelbart for hverandre. Utfordringene står i kø for Phaim når foreldrene mener at han kun kan gifte seg med en bangladeshisk kvinne, og religionen hans forteller ham at sex før ekteskapet er synd. Slik skildrer Bangla et kulturkræsj som er svært vanlig å oppleve for mange andregenerasjonsinnvanderere – med en god dose humor.

Filmen er basert på regissørens egne opplevelser gjennom oppveksten med bangladeshisk familie i Italia, og karakteren Phaim er en fiksjonalisert utgave av ham selv. Men selv om filmen tar opp viktige temaer, er den en skikkelig humørspreder av en komedie!

Phaim Bhuiyan (f. 1995) er fra Italia. Han har tidligere vært assistant director på både film, tv-serie og kortfilm. Bangla er hans første spillefilm, og han har både skrevet manus og spiller hovedrollen selv.

Originaltittel Bangla

År 2019

Regissør Phaim Bhuiyan

Manusforfatter Phaim Bhuiyan, Vanessa Picciarelli

Med Nasima Akhter, Carlotta Antonelli, Phaim Bhuiyan

Produksjonsselskap Fandango, TIMvision

Spilletid 1t 24m

Lenker IMDb