Gjør deg klar til å bli kjent med en ekte heks! Hun heter Kiki og er tretten år gammel – akkurat den alderen da unge hekser må flytte hjemmefra og klare seg selv. Dermed setter Kiki seg på sopelimen sin sammen med sin snakkende katt Jiji og flyr ut i verden.

Mange ting hender med Kiki i byen hun kommer til: Hun flytter inn hos en bakerkone og får jobb som flyvende bud. Hun lager kaos i trafikken, må redde et digert luftskip som holder på å styrte, og blir kjent med en gutt som er forelsket i henne.

Kikis budservice er basert på en populær japansk barnebok. Filmen er laget av Studio Ghibli, som også står bak animasjonsfilmer som Min nabo Totoro, Chihiro og heksene og mange flere. Det er en fargerik og spennende film om å prøve å passe inn på et nytt sted når man er annerledes enn alle andre. Og litt om å hva det er å bli tenåring. Alle i filmen snakker norsk!

«A terrific alternative to the diabetic's nightmare that is most of Disney's output, Kiki's Delivery Service takes pride of place in Miyazaki's exceptional body of work.» – Empire

Hayao Miyazaki (f. 1941) er en japansk regissør, produsent, manusforfatter, animatør, forfatter og manga-artist. Han har blitt legendarisk som med-grunnlegger og filmskaper for Studio Ghibli, og er internasjonalt anerkjent som en av de aller ypperste animasjonsfilmskaperne. Kjent for bl.a. Min nabo Totoro (1988), Prinsesse Mononoke (1997), Chihiro og heksene (2001) og Vinden stiger (2013).

Originaltittel Majo no takkyûbin

År 1989

Regissør Hayao Miyazaki

Spilletid 1t 43m

Lenker IMDb