Fire år gamle Jimmie har Fjällräven-sekk og langt lyst hår. Han er på en merkelig tur med pappa og noen andre mennesker: De går mye til fots, og Jimmie vet ikke hvor de skal. Bare at de skal treffe mamma igjen – det har pappa lovet. Men hvorfor kommer hun aldri? Og hvorfor må de alltid skynde seg, bort fra noen menn som snakker et rart språk?

Det står noe på spill i Jesper Ganslandts filmer. Fra gjennombruddet med Farvel Falkenberg, om en ungdomsgjeng og deres siste sommer sammen på hjemstedet, til Man tenker sitt og thrilleren Apen, har de en egen nerve. Dette gjelder i høyeste grad også hans nye film Jimmie. Ganslandt spiller selv hovedrollen, som en far på flukt i et krigsherjet Sverige og Europa, med sin fire år gamle sønn på armen (spilt av hans egen sønn Hunter). Vi følger dem på flere tidsplan, i stadig nye landskaper. Fordi alt er skildret gjennom Jimmies blikk, blir flukten mer forvirrende og oppstykket – men også vakrere, mer spennende og fascinerende. Og kanskje også nærmere sannheten.

Jimmie er en ambisiøs, heftig og nervepirrende film som setter den stadig pågående flyktningkrisa i et eget perspektiv: Hva ville du gjort hvis det var du som var på flukt, hvis det var du som måtte sette livet på spill for å redde ditt eget barn?

«Rakt av fantastiskt.» – filmtopp.se

Jesper Ganslandt (f. 1978) debuterte med spillefilmen Farväl Falkenberg (2006) som ble nominert til en Guldbagge for både beste film og beste manus. I tillegg til å være regissør og manusforfatter er han også skuespiller, og spiller blant annet hovedrollen i Jimmie. Jimmie var åpningsfilm på den store internasjonale filmfestivalen i Rotterdam i januar.

Originaltittel Jimmie

År 2018

Regissør Jesper Ganslandt

Manusforfatter Jesper Ganslandt

Fotograf Måns Månsson

Med Jesper Ganslandt, Hunter Ganslandt, Christopher Wagelin, Marita Wierdal, Karin Hennie

Spilletid 1t 31m

Lenker IMDb