tor. 31.08
09:00 - 12:00
Melahuset
Filmbransje Kjøp billett

Viken Fokus er månedlige treff med fokus på kompetanse- og talentutvikling. Høstens første treff gjøres som et samarbeid mellom Viken filmsenter og Oslo Pix Filmfestival.

Med oppstart i februar 2023 har Viken Fokus allerede blitt et viktig møtested for filmskapere i hovedstaden. Her kommer etablerte innholdsskapere og fortelle om sine erfaringer med prosjektutvikling, selskapsutvikling og publikumsarbeid.

Hva må til for å lykkes og hvilke feil kunne vært unngått?

I forbindelse med Oslo Pix Filmfestival lager Viken Filmsenter en spesialutgave av Viken Fokus som dykker ned i arbeidet til noen av filmskaperne som gjester årets festival. Samtalen modereres av Rania Iraki, og vi får besøk av regissørene Tonje Hessen Schei, Milad Alami og Aslaug Holm.

Arrangementet er gratis for alle.

Praktisk info:

  • Dato: Torsdag 31.08.23 
  • Tid: 09:00 – 11:00
  • Sted: Melahuset, Mariboes gate 8, 0183 Oslo

Registrer deg her for billetter!

Rania Iraki har god erfaring med prosjektledelse og programutvikling fra NRK, og er arrangementets faste moderator.

Om gjestene:

Tonje Hessen Schei er en prisvinnende norsk regissør, produsent og manusforfatter som har jobbet med uavhengig dokumentarfilm siden 1996. Filmene hennes tar for det meste for seg på internasjonale forhold og stiller spørsmål ved maktsystemer som former vår verden Hun har blant annet regissert filmene Drone (2014) og iHuman (2019).

Milad Alami er en svensk regissør uteksaminert fra National Film School of Denmark i 2011. Siden den gang har han blant annet laget kortfilmer som Void og Min som begge ble nominert til Danish Film Awards Robert-prisen i 2015. Alamis første spillefilm Sjarmøren vant flere priser og har deltatt på festivaler rundt om i verden. Hans andre spillefilm, Motstånderen, hadde premiere på filmfestivalen i Berlin i 2023.

Aslaug Holm er en prisvinnende norsk dokumentarfilmskaper med utdanning fra Høgskulen i Volda og Universitetet i Trondheim. I 1992 startet hun produksjonsselskapet Fenris Film og laget sin debutfilm, Men i himmelen får jeg vinger, i 1994. Siden har hun regissert flere dokumentarfilmer, blant annet Oljeberget (2006), Brødre (2015), Generasjon Utøya (2021) og som med-regissør på a-ha: The Movie (2021).