søn. 04.09
14:45 - 17:00
Vega 1

I 2005 søker tretten personer asyl i Norge med filmskaper Charlotte Røhder Tvedt i hælene. Av de tretten får sju opphold, to trekker seg i fare for liv og fire får avslag og forsvinner. I 15 ÅR SENERE forsøker hun å lete dem alle opp igjen. 

15 ÅR SENERE er en slags oppfølger til dokumentaren INTERVJUET - BAK DØRENE TIL UDI fra 2006, hvor vi nå følger regissøren fra det øyeblikket hun bestemmer seg for å prøve og finne dem igjen.  

Hvordan er det å starte på nytt? I 15 ÅR SENERE får vi noen av svarene – den gir et unikt innblikk i dramatiske konsekvenser av valg over tid, om møter mellom folk og hvordan det er å leve med gammel bagasje i nytt land.  

Etter filmvisningen følger en samtale om integrering i det lange tidsperspektivet. Hva er egentlig integrering? Hva bidrar det til, og hva hindrer det? Har vi snakket ordet i hjel, og bør vi kanskje heller kalle det et forhold?

Paneldeltakere:

  • Charlotte Røhder Tvedt - Filmregissør, 15 ÅR SENERE
  • Sylo Taraku - Forfatter, samfunnsdebattant og rådgiver, tankesmien Agenda

Moderator:

  • Harmeet Kaur - Journalist

Praktisk info:

  • Filmvisningen er i Vega Scene 1 søndag 04.09.
  • Filmen starter presist kl. 14:45.
  • Samtale etter filmvisning.

Arrangementene i Pix Politikk støttes av Fritt Ord

Pix Politikk

Film er et glimrende medium for å formidle innsikt og kunnskap om komplekse samfunnsspørsmål. Med film som utgangspunkt skal PIX POLITIKK være et vindu mot verden rundt oss og gi økt kunnskap og refleksjon om samfunnet vårt, og inspirere til engasjement og handling.

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Relaterte filmer