31. mai - 10. jun.
Digital Festival
Digital panelsamtale Tilgjengelig fra 31. mai

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Dokumentaren Oeconomia argumenter for at de rådende økonomiske teoriene dytter verden inn i en uløselig økonomisk og økologisk krise med sitt evige mantra om vekst. Finnes det alternative økonomiske teorier som kan redde oss?

Hva er bankenes rolle i de stadig stigende boligprisene? Hvordan er det bankene egentlig opererer? Finnes det noen alternativer til de rådende økonomiske teoriene? Og hva kan egentlig gjøres for å sikre en mer sosial boligpolitikk?

Med i samtalen er Marie Storli, leder i den norske avdelingen av Rethinking Economics, et nettverk med formål å fornye og berike økonomifaget, og Bent Sofus Tranøy, statsviter og professor ved Handelshøgskolen Innlandet. Samtalen ledes av Alf Jørgen Schnell, MA i Samfunnsgeografi med tittelen “Heimkunnskapens ABC: Unges sparing og gjeldsdannelse i det norske hus” og tilknyttet Kritisk bynettverk.

Pix Politikk-seksjonen er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Praktisk info:

Filmen Oeconomia kan ses på Oslo Pix' digitale visningsplattform. Vi anbefaler å se filmen i forkant av samtalen.

Samtalen strømmes på Facebook tirsdag 8. juni kl. 21.00. Facebook-arrangementet finner du her. Samtalen vil være gratis tilgjengelig på den digitale visningsplattformen i festivalperioden.

Samtalen vil foregå på norsk.

Foto: Ehud Neuhaus // Unsplash.

Relaterte filmer