Covid-19 og smittevern under våre arrangementer

Det er trygt å gå på kino!

Stiftelsen Festivalkontoret setter smittevern høyt på våre festivaler Film fra Sør, Oslo Pix og Arabiske Filmdager, samt øvrige arrangementer. Vi følger nasjonale og regionale smittevernråd, og samarbeider tett med de ansvarlige arrangørene som viser våre filmer.

Hold deg hjemme hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer, feber, hoste, tungpustethet, hodepine, slapphet, nedsatt lukt- eller smakssans, muskelverk, sår hals eller generell sykdomsfølelse. Hold deg hjemme hvis du i løpet av de siste 10 dagene har vært i utlandet (i “røde” områder) eller har hatt nærkontakt med noen som har fått bekreftet covid-19 eller et husstandsmedlem (eller tilsvarende) som sannsynligvis har covid-19.

Avstand mellom setene: alle våre visningssteder følger myndighetenes påbud om avstand, og du vil derfor plasseres med god avstand til andre i sal. Dersom dere ønsker å sitte sammen og er i samme kohort, må dere bestille billetter samlet. Vi ber om at du setter deg på ditt anviste sete.

Renhold: Det legges inn ekstra tid mellom hver visning for å kunne desinfisere salene.

Trengsel: Det legges inn ekstra tid mellom hver visning for å unngå trengsel i foajeer, kiosker m.m. Husk at du selv må passe på å holde avstand til andre, minst én meter.

Smittesporing: Alle deltagere på visning eller arrangement må registrere seg med kontaktopplysninger hos arrangør, denne skal slettes etter 10 dager. Det er ikke Festivalkontoret som innhenter og oppbevarer kontaktopplysninger hos deltakende publikum, det er kinoer og visningssteder.

Vi ber om at dere kjøper billetter på nett, for å unngå trengsel på kinoene og merarbeid for kinopersonalet. Sammen bidrar vi til en trygg festival!

Følg de generelle rådene:

- Hvis du føler deg dårlig eller har luftveissymptomer, hold deg hjemme.
- Vask hendene ofte og bruk håndsprit der hvor dette er tilgjengelig.
- Hold minst 1 meters avstand til andre under hele kinobesøket
- Bruk albuekroken eller papirlommetørkle når du må hoste eller nyse.

Les Covid-19-forskriften HER

Informasjon om retningslinjer for å begrense smitte hos samarbeidende kinoer og andre visningssteder:

Vega Scene

Nordisk Film Kino

Cinemateket