søn. 04.09
17:45 - 19:53
Ringen 3

Norges kandidat til Nordisk råds filmpris er Verdens verste menneske.

Under årets Oslo Pix Filmfestival er vi stolte av å presentere de fem nominerte filmene til Nordisk råds filmpris fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Norges nominerte film er Verdens verste menneske. Filmen hadde Norgespremiere høsten 2021.

Julie er snart 30 år, hun har mange talenter, men få resultater og føler seg mer og mer som en birolle i sitt eget liv. Kjæresten hennes, Aksel – litt eldre, og en suksessfull tegneserieskaper – vil at de skal stifte familie, men Julie holder igjen. En kveld sniker hun seg inn på en fest hvor hun treffer en ung og sjarmerende fyr. Snart har hun forlatt Aksel og kastet seg inn i nok et forhold. Julie kjemper for å holde alle dører åpne, men finner snart ut at noen livsvalg allerede ligger bak henne.

Om Nordisk råds filmpris

Nordisk råds filmpris skal bidra til å gjøre det lettere å produsere nordisk film og forsterke det nordiske filmmarkedet. Prisen har blitt delt ut siden 2002.

Prisen skal gå til en kinofilm som er forankret i den nordiske kulturen, har høy kunstnerisk verdi, har utmerket seg gjennom artistisk originalitet, samt framstår som et helstøpt verk. Det er også et pluss at filmen er nyskapende innenfor filmsjangeren når de nominerte filmene sammenlignes.

Les mer om Nordisk råds filmpris her.

Hovedrolleinnehaver Renate Reinsve og produsent Andrea Berentsen Ottmar møter publikum til Q&A etter visningen.

Denne filmen inngår i

Nordisk råds filmpris

Land Norge

År 2021

Regissør Joachim Trier

Manusforfatter Eskil Vogt, Joachim Trier

Fotograf Kasper Tuxen

Produsent Andrea Berentsen Ottmar

Med Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum

Produksjonsselskap Oslo Pictures

Distribusjon SF

Spilletid 2t 8m

Språk Norsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb