fre. 02.09
19:30 - 21:48
Ringen 3

Danmarks kandidat til Nordisk råds filmpris er Vanskabte land.

Under årets Oslo Pix Filmfestival er vi stolte av å presentere de fem nominerte filmene til Nordisk råds filmpris fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Danmarks nominerte film er Vanskabte land.

En dansk prest reiser til en fjern del av Island en gang på slutten av 1800-tallet for å bygge en kirke og ta bilder av innbyggerne der. Men jo lenger ferden går inn i det utilgivelige landskapet, jo lenger unna sitt opprinnelige mål, sitt oppdrag og sin moral beveger han seg. Hlynur Pálmason viste sin forrige film, Vinterbrødre, på Oslo Pix Filmfestival i 2018, og Godland hadde sin verdenspremiere på årets utgave av filmfestivalen i Cannes.

Om Nordisk råds filmpris

Nordisk råds filmpris skal bidra til å gjøre det lettere å produsere nordisk film og forsterke det nordiske filmmarkedet. Prisen har blitt delt ut siden 2002.

Prisen skal gå til en kinofilm som er forankret i den nordiske kulturen, har høy kunstnerisk verdi, har utmerket seg gjennom artistisk originalitet, samt framstår som et helstøpt verk. Det er også et pluss at filmen er nyskapende innenfor filmsjangeren når de nominerte filmene sammenlignes.

Les mer om Nordisk råds filmpris her.

Denne filmen inngår i

Nordisk råds filmpris

Land Danmark, Island

År 2022

Regissør Hlynur Pálmason

Manusforfatter Hlynur Pálmason

Fotograf Maria von Hausswolff

Produsent Eva Jakobsen, Mikkel Jersin, Katrin Pors, Anton Máni Svansson

Med Ingvar Sigurdsson, Friðrik Friðriksson, Ísar Svan Gautason

Produksjonsselskap Snowglobe Films

Distribusjon Ymer Media

Spilletid 2t 18m

Språk Dansk, Islandsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?