søn. 04.09
14:45 - 17:00
Vega 1

I 2005 fulgte en dokumentarfilmskaper 13 personer i asyl i Norge. 15 år senere bestemmer hun seg for å finne dem igjen.

I 2005 søker 13 personer asyl i Norge med filmskaper Charlotte Røhder Tvedt i hælene. Hun filmer alt som skjer hos UDI; intervjuene, saksbehandlingen, og til slutt svaret på om de får bli i Norge eller ikke. Av de 13 søkerne får 7 opphold, 2 trekker seg i fare for liv og 4 får avslag, og forsvinner. Dette ble til dokumentaren Intervjuet - bak dørene til UDI i 2006.

15 år senere er en slags oppfølger der vi følger regissøren fra det øyeblikket hun bestemmer seg for å prøve og finne dem igjen. Hvordan oppleves det å komme som ny til Norge for å starte på nytt? I 15 år senere får vi noen av svarene – en film som gir et unikt innblikk i integreringsprosessen og hvordan det er å leve med gammel bagasje i nytt land.

Per Eirik Gilsvik

Regissør

Charlotte Røhder Tvedt er en manusforfatter, regissør, produsent og filmfotograf med utdannelsen i dokumentarregi fra Høgskolen i Lillehammer. Hun har regissert flere dokumentarfilmer, blant annet Rekonstruksjon av en familie (2013) og Mellom oss (2017) som vant publikumsprisen på Oslo Pix. Hun er nå leder for dokumentarfilmlinjen ved Den norske filmskolen.

Denne filmen inngår i

Pix Politikk

Land Norge

År 2022

Regissør Charlotte Røhder Tvedt

Produsent Ingvil Giske

Produksjonsselskap Medieoperatørene

Spilletid 1t 30m

Språk Norsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?