Den største forbrytelsen er en dramatisk skildring av norske jøders liv i mellomkrigstiden og de skjebnesvangre okkupasjonsårene. Filmen setter også søkelyset på hvem som muliggjorde kartleggingen og den senere deportasjonen av jøder i Norge.

Benzel og Sara Braude er jødiske innflyttere fra Litauen som har skapt et liv for seg selv og de fire barna sine i Norge. De lever et godt, men beskjedent liv i Oslo. De nå voksne barna er vokst opp med norske verdier og interesser, og føler seg som fullverdige nordmenn, selv om de jødiske tradisjonene står sterkt innenfor husets fire vegger.

Vi følger familien fra den tidlige kartleggingen av jøder til skipet Donau tar sin skjebnesvangre tur fra Oslo til Tyskland i november 1942.

Filmen er basert på boken med samme navn av forfatter Marte Michelet.

Regissør

Eirik Svensson (f. 1983) er en norsk filmskaper utdannet fra Lillehammer filmskole. I tillegg til Den største forbrytelsen (2020), har han også regissert Natt til 17. (2014), Harajuku (2018) og flere av episodene til NRKs suksesserie Unge lovende (2015 og 2017).

Land Norge

År 2020

Regissør Eirik Svensson

Manusforfatter Lars Gudmestad og Harald Rosenløw-Eeg

Fotograf Karl Erik Brøndbo

Produsent Martin Sundland, Therese Bøhn og Catrin Gundersen

Med Jakob Oftebro, Kristine Kujath Thorp, Eilif Hartwig, Carl Martin Eggesbø, Michalis Koutsogiannakis, Pia Halvorsen, Silje Storstein, Nicolai Cleve Broch, Axel Bøyum, Anders Danielsen Lie, Mads Ousdal

Produksjonsselskap Fantefilm AS

Distribusjon Nordisk Film Distribusjon

Spilletid 2t 6m

Språk Norsk

Sjanger Drama, Spenning

Aldersgrense 12

Lenker IMDb