31. mai - 10. jun.
Digital Festival
Digital samtale

UpNorth Film inviterer til en samtale med regissør Gunnar Hall Jensen og manusforfatter og ansvarlig produsent Kristian Stangebye om deres kommende dokumentarfilm Oh it Hertz! under Oslo Pix. Samtalen ledes av filmnestor Kalle Løchen, og underveis i samtalen vil det vises klipp fra filmen.

NB: Filmen vil ha sin norgespremiere under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund, og vises ikke under Oslo Pix.

Oh it Hertz! er en uforskammet underholdende og leken dokumentarfilm om lyd, med en vill nazi-konspirasjonsteori i sentrum for handlingen. I samtalen får du høre om hvordan filmen oppsto, og tankene bak dens stil og form.

Tilknyttet filmens lekne stil avdekker regissør Gunnar Hall Jensen sine ideologiske tanker overfor dokumentarfilmsjangeren. Dokumentarfilmen som sjanger er langt på vei låst i en dogmatisk tenkning, slik regissør Gunnar Hall Jensen oppfatter det. Mange dokumentarer kan være så tunge og dystopiske at de produserer avmakt, passivitet og redsel heller enn den gløden og det engasjementet den har som mål å mane fram. Etter hans oppfatning kan dette bli kontraproduktivt. Om publikum går ut av salen med den slags følelser vil dette langt fra «redde verden».

Kanskje man skal innse at selv om de fleste dokumentarer kjemper for å redde verden, så må også noen dokumentarer få lov til å redde dagen for den vanlige publikummer med nye innsikter, lek og moro.

Praktisk info:

Samtalen vil være gratis tilgjengelig på den digitale visningsplattformen i festivalperioden.

Samtalen foregår på norsk.