Regissør og skuespiller Maïwenn kommer til Oslo Pix Filmfestival

Den franske stjerneregissøren Maïwenn gjester årets festival og presenterer åpningsfilmen fra årets Cannes, Jeanne du Barry, for et norsk publikum.

teskt

Regissøren og hovedrolleinnhaver av årets åpningsfilm i Cannes gjester årets Oslo Pix Filmfestival. Hun er filmskaperen bak og hovedrollen i filmen Jeanne du Barry som fikk stående applaus i Cannes. Filmen er også et comeback for Johnny Depp som spiller Ludvig XV. JEANNE DU BARRY er kostymedramaet om kurtisanen Jeanne i Frankrike på 1700-tallet. Jeanne bruker all sin kløkt og skjønnhet til å klatre oppover i det sosiale hierarkiet, og ender til slutt opp i Versailles hos selveste kong Ludvig XV.

Maïwenn (f. 1976) er en fransk-algerisk skuespiller og filmskaper. Hun startet som skuespiller på 1980-tallet, og har spilt i en rekke filmer. Som regissør og manusforfatter startet hun karrieren med Pardonnez-moi i 2006. Hennes tredje spillefilm Polisse - reddende engler (2011) mottok flere priser, og var nominert til en rekke César-priser. Jeanne du Barry (2023) er hennes sjette spillefilm, og var årets åpningsfilm på filmfestivalen i Cannes.

005 JDB SB 1553 Stéphanie Branchu Why Not Productions

Maïwenn som kurtisanen Jeanne. Foto: Stéphanie Branchu, Why Not Productions

Stor i filmbransjen

Cannes-favoritten Jeanne du Barry, er et kostymedrama om kurtisanen Jeanne i Frankrike på 1700-tallet. Jeanne bruker all sin kløkt og skjønnhet til å klatre oppover i det sosiale hierarkiet, og ender til slutt opp i Versailles hos selveste kong Ludvig XV. Filmen er også et comeback for Johnny Depp som spiller Ludvig XV. Jeanne du Barry får sin ordinære kinopremiere den 3. november 2023 og vil bli distribuert av Another World Entertainment.


Cannes-favoritten Jeanne du Barry, er et kostymedrama om kurtisanen Jeanne i Frankrike på 1700-tallet. Filmen markerer også et bemerkelsesverdig comeback for den ikoniske skuespilleren Johnny Depp, som inntar rollen som Ludvig XV. Filmen får sin ordinære kinopremiere den 3. november 2023 og vil bli distribuert av Another World Entertainment.