SYK PIKE åpner Oslo Pix Filmfestival 2022

En av årets mest særegne og etterlengtede norske filmer, Kristoffer Borglis SYK PIKE, åpner den femte utgaven av Oslo Pix Filmfestival 29. august.

Filmen hadde verdenspremiere i den prestisjetunge seksjonen Un Certain Regard under filmfestivalen i Cannes i mai, til begeistret mottakelse blant kritikerne.

Syk pike er en fantastisk miljøbeskrivelse av Oslo, leken i form, ufattelig morsom og knallsterkt spilt. Filmen er en god pekepinn på hva Oslo Pix som filmfestival ønsker å vise og være, og vi er utrolig stolte over å ha Kristoffer Borglis nyeste film som åpningsfilm på årets festival, sier programsjef Johanne Svendsen Rognlien.

Regissør Kristoffer Borglis (DRIB) andre spillefilm dreier seg rundt et narsissistisk prosjekt som spinner ut av kontroll. SYK PIKE er en sylskarp satire over blant annet samtidens oppmerksomhetsjag og Oslos kulturmiljøer, og balanserer “body horror”-elementer med nådeløs mørk humor.

 

Kristine Kujath Thorp (NINJABABY, NORDSJØEN) spiller hovedrollen som Signe, som befinner seg i et dysfunksjonelt forhold med kunstnerkjæresten Thomas (Eirik Sæther), et forhold preget av en stadig konkurranse om oppmerksomhet. Etter hvert som Thomas blir stadig mer anerkjent for kunsten sin begynner Signe å føle seg tilsidesatt. For å ikke havne i skyggen av Thomas tar hun i bruk ekstreme midler for å få sympati og oppmerksomhet fra alle rundt seg.

På rollelisten finner vi dessuten Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig, Steinar Klouman Hallert og Henrik Mestad.

– Å få åpne Oslo Pix i august er utrolig stas, det føles som helt riktig sted å starte for Syk pike. Vi tror årets festival får et skikkelig løft, og gleder oss masse til å vise filmen til Oslo-publikummet, før den får premiere landet over et par uker etter, uttaler Oslo Pictures.

SYK PIKE har ordinær kinopremiere 9. september og distribueres i Norge av Ymer Media.

Les mer om filmen her.

Lurer du på hva mer du kan se under Oslo Pix Filmfestival? Vi slipper hele festivalprogrammet 9. august, men vi har allerede sluppet flere filmer. De finner du her.