Slik blir årets Oslo Pix

Smitterestriksjonene i Oslo gjør det vanskelig å arrangere en fullskala filmfestival i år. Men det blir filmfestival!

Mange har lurt på hvordan Oslos nye, store filmfestival skal avvikles i en by som har hatt stengte kinoer siden november. Etter at Oslo kommune la frem sin gjenåpningsplan under en pressekonferanse 27. april, ble det dessverre klart at det ikke blir mulig for oss å arrangere en fullskala filmfestival i Oslos kinosaler i 2021.

Men, det blir filmfestival – den blir bare digital! Så, alle filmelskere i Oslo: fortvil ikke, dere vil få muligheter til å se masse god film i starten av juni. Oslo Pix får sin egen visningsplattform med et digitalt festivalprogram, og vi har utvidet festivalperioden til 31. mai til 10. juni.

Hvis kinoene åpner før festival, vil vi gjøre vårt ytterste for å arrangere visninger av noen av våre beste filmer på kino.

Årets programslipp finner sted torsdag 20. mai. Da vil vi offentliggjøre hele festivalprogrammet, og vil i tillegg tilby en liten smakebit fra årets program på vår digitale plattform. Mer informasjon om dette kommer snart , så følg med på vår Facebook-side.

De digitale "billettene" slippes fredag 29. mai, og vil koste kr 79 kr per film. Merk at det, som på en vanlig filmfestival, vil være et begrenset antall visninger per film. Her kan det lønne seg å være tidlig ute hvis det er filmer du gleder deg spesielt til.

Dersom Oslos kinoer åpner i tide, vil enkelte av filmene på årets program kun vises i kinosal. Disse filmene vil i så fall utgå fra det digitale programmet.

“Vi vet at mange savner å gå på kino og oppleve film på stort lerret sammen med andre, og vi hadde gledet oss til å lage en fysisk, fullskala filmfestival i den første uken av juni. Størstedelen av årets program blir nå å finne på vår digitale plattform, og dette er knallbra og rykende ferske filmtitler fra inn- og utland som kan nytes i sofakroken. Er vi riktig heldige, vil vi også kunne vise en rekke høydepunkter i sal under festivalperioden”, sier programsjef Johanne Svendsen Rognlien.

Per Erik og Johanne lowres

Ansvarlig for Oslo Pix Ung, Per Eirik Gilsvik og programsjef for Oslo Pix, Johanne Svendsen Rognlien.