Film + samtale på SALT: Kampen mot plasten

Oslo Pix Pop-up er en miniutgave av den Oslo Pix som skulle gått av stablen i juni. Vi gir deg noe av det som skulle være årets høydepunkter gjennom vår pop-up version. Du finner oss på Vega, Salt og Vika kino i august.

Tirsdag 25. august inviterer vi til filmvisning av dokumentaren The Story of Plastic på SALT som handler om et av vår tids største trusler: plasten!

Da plasten dukket opp ble den beskrevet som et mirakel. Allsidig, bestandig, billig. Alt kunne lages i plast. Alt kunne oppbevares i plast. Vidunderlige, nye verden! I dag er bildet et annet: Døde hvaler har buken full av plast, vakre strender oversvømmes av søppel og mikroplast samler seg som øyer i havet. Samtidig produseres det plast som aldri før, uten noen plan for plastens etterliv.

Før filmen inviterer vi til en bred samtale om politiske og miljømessige utfordringer knyttet til produksjon og resirkulering av plast. I anledning årets TV-aksjon inviterer vi WWF til å fortelle oss om hvorfor vi skal gi vår støtte til plastresirkulering i Sørøst-Asia. Samtidig løfter vi blikket og spør om hva som skal til for å skape reguleringer som er strenge nok til å få bukt med plastproblematikken, og om det finnes bærekraftige alternativ til det vanvittig allsidige produktet plast?

Visningen koster 100,- og alle inntektene går uavkortet til årets TV-aksjon.

Visningen er en del av festivalens seksjon, Pix Politikk, og er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Dørene åpner: kl. 19.00
Panelsamtale: kl. 19.30
Filmvisning av The Story of Plastic: kl. 21.00

Det er 200 plasser på arrangementet. Billetter til visningen kjøper du her.

Det er ikke lov med medbrakt alkohol, vi har bar med alle rettigheter og det er mulig å bestille mat og drikke til bordet under hele panelsamtalen og filmen. Sittegruppene ivaretar kravet om avstand og vi følger alle smittevernstiltak. ID: 18 år

Om filmen

I The Story of Plastic blir vi tatt med på en grandios reise fra Pennsylvania til Filippinene, Indonesia og Kina, fra vestens forurensende oljeproduksjon til fjellene av plast på den andre siden av jordkloden. Dokumentaren har skyhøye ambisjoner om å avsløre myter om plastens produksjonslinje og multinasjonale selskapers påståtte engasjement for resirkulering. Og som med globale problemer flest er det de fattigste landene som tar den største delen av regningen.

På tross av de monumentale utfordringene plasten skaper lykkes filmen i å løfte fram hverdagsheltene – utrettelige aktivister som kjemper mot plasten både på mikronivå i lokalsamfunnene, og på makronivå for et felles internasjonalt lovverk som skal hindre at verden til slutt drukner i søppel. Vi sitter klokere tilbake, med en erkjennelse av at det bare er å brette opp ermene!

2019 // USA, Belgia, Kina, India, Indonesia, Filippinene // engelsk tekst // 95 min // 9 år