Førpremiere SOVEKUPÉ NR 6

Kom og marker førjulstiden med oss i finsk-russisk ånd.

Sammen med Mer Film, Finsk-norsk kulturinstitutt og Vega Scene inviterer vi til førpremiere av den kritikerroste Cannes-vinneren, SOVEKUPÉ NR 6, torsdag 16. desember kl. 18.00 på Vega Scene! 

Det blir gratis russisk snacksfat til alle som ønsker det, og i Snackbaren på Vega Scene får du kjøpt russisk drinkspesial: te og vodka!

SOVEKUPÉ NR 6 tar deg med på en uforglemmelig togreise gjennom arktiske, russiske landskap. Filmen vant Grand Prix ved Cannes filmfestival og er Finlands kandidat til Oscar. 

Vi tar smittevern på alvor og gleder oss til kvelden, med både 1 meter og munnbind!

Sikre deg billetter her. 

Om filmen:

Laura (Seidi Haarla) flykter fra kjærlighetssorg på toget fra Moskva til Murmansk på slutten av 90-tallet. Hun får selskap i kupéen av den hardbarkede gruvearbeideren Ljoha (Yuriy Borisov). Lauras håp om en rolig togreise som skal hjelpe henne å finne seg selv, får en brå slutt når Ljoha allerede første kveld drikker seg snakkesalig og full. Etter det første konfliktfylte møtet begynner det umake paret å finne en uventet tone. Dette tilfeldige møtet på et overfylt tog preges av en varm humor som får begge passasjerene til å se på seg selv med nye øyne.
SOVEKUPÉ NR 6 har kinopremiere 25. desember. Mer om filmen: https://bit.ly/3xsVijS