Førpremiere på Thomas Vinterbergs nyeste film Et glass til

Torsdag 15. oktober inviterer vi til en berusende filmopplevelse på Vika kino når vi viser Thomas Vinterbergs nyeste film Et glass til.

I filmen Et glass til av den danske filmskaperen Thomas Vinterberg følger vi fire lærere og venner som beslutter seg for å teste Finn Skårderuds påståtte teori om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet. Teorien er at alkohol åpner sinnet for omverdenen og får kreativiteten til å blomstre.

Resultatet er oppsiktsvekkende. Både undervisningen og selvtilliten bedrer seg, og vennene begynner for alvor å kjenne seg levende igjen. I takt med at glassene fylles, opplever noen fremgang, mens andre sporer av. Det blir tydelig at alkohol har sine positive sider, men også at den slags dristige forsøk kan ha alvorlige konsekvenser.

Sted: Vika kino
Tid og dato: Torsdag 15. oktober kl. 20.30-22.30
Billetter finner du her.

På rollelisten finner vi et stjernelag av danske skuespillere blant ledet an av Mads Mikkelsen, i hans første danske film siden Jakten av samme regissør. Filmen ble sist vist på den internasjonale filmfestivalen i Toronto, og var også valgt ut til filmfestivalen i Cannes som etter planen skulle vært avholdt i mai.

2020 // Danmark // dansk tale, norsk tekst // 115 min // 15 år

Filmen er distribuert av Arthaus og har ordinær kinopremiere 23. oktober.