HAN retter blikket mot mannsrollen

Med sin drøfting av utenforskap og maskulinitet har Guro Bruusgaard laget en av årets mest aktuelle norske filmer.

Vi er svært stolte over å ha regissør Guro Bruusgaard blant gjestene under årets utgave av Oslo Pix. Hennes spillefilmdebut HAN konkurrerer i programmet Grand Pix: Nordisk Konkurranse og vises på på Vika kino og Vega Scene i perioden 2.–4. juni.

Her finner du billetter til kinovisningene av HAN.

Bruusgaard er utdannet ved Nordland Kunst- og filmfagskole og Filmhögskolan i Göteborg, og har tidligere gjort seg bemerket med den prisvinnende kortfilmen Sirus (2010).

Med HAN, og filmens direkte blikk på utenforskap, krenkelser og mannsrollen, har Bruusgaard laget en av årets viktigste og aktuelle norske filmer.


HAN 2

HAN (regi: Guro Bruusgaard)

I filmen følger vi tre menn gjennom et døgn, der de på hver sin kant av Oslo opplever sosiale og emosjonelle fall. Bruusgaard har selv uttalt at hun fikk ideen til filmen da hun leste at når kvinner ble spurt om hva de fryktet mest fra det motsatte kjønn, var svaret å bli drept eller voldtatt. Når menn fikk det samme spørsmålet, var svaret å bli ledd av.

Hovedrollene bekles av Johannes Joner, Emil Johnsen og Frank Werner Laug, som portretterer de tre mennene som befinner seg på forskjellige stadier i livet.

På flere av kinoforestillingene av HAN vil regissør Guro Bruusgaard, samt skuespillerne Emil Johnsen og Mariken Halle, være til stede for å svare på spørsmål fra publikum etter filmen.

Her finner du oversikt over forestillinger med live Q&As:

Møt Guro Bruusgaard

Møt Emil Johnsen og Mariken Halle

HAN 3

HAN (regi: Guro Bruusgaard)

På Oslo Pix' digitale plattform finner du også to forhåndsinnspilte samtaler knyttet til HAN.

Regissør Guro Bruusgaard deltar i en samtale med programsjef Johanne Svendsen Rognlien. Denne samtalen vil også vises etter enkelte kinoforestillinger av filmen.

Les mer om samtalen her.

Skuespillerne Emil Johnsen og Johannes Joner deltar i en samtale som blant annet tar for seg hvordan det har vært å jobbe med disse karakterene i filmen, psykisk helse og tanker om kjønnsroller i 2021. Samtalen ledes av Oskar Fjørtoft Sandanger fra Mental Helse Ungdom.

Les mer om samtalen her.