Velkommen tilbake til Albert Åbergs fantasifulle verden!

I Fest hos Albert Åberg fyller Albert seks år. Tante Fiffi skal arrangere bursdagsfest for Albert, men hun lager en litt annen type fest enn det Albert aller mest ønsker seg. Denne og fire andre fortellinger om Albert får du se i Salongen på Vega Scene under Oslo Pix.

Bokserien om Albert Åberg blir 50 år i år, og TV-serien fyller 43 år. Imidlertid forblir Albert like oppfinnsom, morsom og tidsaktuell. Forfatter Gunilla Bergström blir ofte sammenlignet med Astrid Lindgren og blir omtalt som den nest største svenske barnebokforfatteren.

Bli med å feire Albert Åbergs 50-årsjubileum på Oslo Pix Filmfestival!

Maka Dolidze

Regissør

Tomas Alfredson (1965) er en svensk filmregissør, sønnen til Hans Alfredson som også var en svensk skuespiller, regissør, komiker, satiriker og forfatter. Tomas er opptatt av å lage TV-serier og tragiske komedier. Han skildrer puberteten og oppvekst i mange av sine filmer. Han slo igjennom med Låt den rätte komma in fra 2008, en film om et vennskap mellom et ungt mobbeoffer og en vampyr. Filmen fikk god kritikk og 5 Guldbaggen i 2009, og fikk en amerikansk nyinnspilling i 2010, regissert av Matt Reeves.

Denne filmen inngår i

Familiefilm

Land Sverige

År 2022

Regissør Tomas Alfredson

Manusforfatter Gunilla Bergström

Fotograf Simon Rudholm

Produsent Tomas og Charlotte Alfredson

Med Thorbjørn Harr

Produksjonsselskap Another Park Film AB

Distribusjon Storytelling

Spilletid 57m

Språk Norsk

Undertekst Norsk

Sjanger Familie, Animasjon

Aldersgrense A

Hva med disse filmene?