Nordsjøen skildrer et katastrofalt scenario i Norges økonomiske ryggrad: oljen. Sofia begir seg ut på en heftig redningsaksjon når kjæresten hennes blir fanget i en ødelagt plattform dypt under den frådende havoverflaten.

En oljeplattform går plutselig ned utenfor feltet Ormen Lange. Forskerne søker desperat å finne løsningen på den tilsynelatende uforklarlige hendelsen. Et menneskelig drama på liv og død går i gang i det tusenvis av oljearbeidere plutselig er fanget på plattformer over hele Nordsjøen. Norgeshistoriens største redningsaksjon er et faktum.

Midt i dette kaoset befinner Sofia seg. Hun er en ung gründer som jobber med svært avanserte undervannsroboter og sammen med kollegaen Arthur må hun risikere alt i en desperat kamp mot klokka. Hva vet vi egentlig om konsekvensene av våre operasjoner på havbunnen?



Regissør

John Andreas Andersen (f. 1971) er en norsk regissør og filmskaper som har sin utdannelse fra American Film Institute i Los Angeles.Han har jobbet som fotograf på filmer som The Snowman (2016) og Hodejegerne (2011) og hadde sin debut som regissør med filmen Skjelvet (2018).



Originaltittel Nordsjøen

Land Norge

År 2021

Regissør John Andreas Andersen

Manusforfatter Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad

Fotograf Pål Ulvik Rokseth

Produsent Martin Sundland, Catrin Gundersen og Therese Bøhn

Med Kristine Kujath Thorp, Rolf Kristian Larsen, Anders Baasmo, Henrik Bjelland, Bjørn Floberg, Anneke von der Lippe, Ane Skumsvoll, Cengiz Al

Produksjonsselskap Fantefilm Fiksjon AS

Distribusjon Nordisk Film Distribusjon

Spilletid 1t 44m

Språk Norsk

Sjanger Drama, Spenning

Aldersgrense 12

Lenker IMDb