close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Kindergarten Teacher

Hvor langt kan en lærer gå i å hjelpe et vidunderbarn? Da barnehagelæreren Lisa oppdager et barns eksepsjonelle talent for poesi er det akkurat dette hun må finne ut av. Før hun vet ordet av det begir hun seg ut i etiske gråsoner hvor hensynet til kunsten står i fare for å overskygge hensynet til barnet. Filmen stiller vårt samfunns overfladiske forhold til kunst til veggs, og det er vanskelig ikke å sympatisere med Lisa. Samtidig er filmen gjennomsyret av ambivalensen til hennes stadig mer tvilsomme valg, som skaper et voksende ubehag hos publikum; ingenting er sort/hvitt, men noe allikevel føles veldig galt.

Lisa er glitrende og komplekst gestaltet av Maggie Gyllenhaal, og innsatsen har blitt hyllet av kritikere som en av hennes aller beste roller. Filmen er basert på en israelsk film fra 2014 ved samme navn.

Amerikanske Sara Colangelo er den prisvinnende manusforfatteren og regissøren bak The Kindergarten Teacher. Hun regisserte sin første spillefilm Little Accidents i 2014, og vant beste regi på Sundance I 2018 for The Kindergarten Teacher

USA 2018
Regissør Sara Colangelo
Manus Sara Colangelo, Nadav Lapid
Skuespillere Maggie Gyllenhaal, Gael García Bernal, Ato Blankson-Wood
Produksjonsselskap Pie Films m.fl.
Språk Engelsk
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 96 min
Seksjon Pix Indie
Genre Drama