close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Beast in the Jungle

The Beast in the Jungle er en dypt sanselig opplevelse med koreografi av høyeste klasse. På elegant vis har nederlandske Clara van Gool adaptert Henry James’ novelle fra 1903, og plassert den i tre ulike tidsepoker. Det gåtefulle kjærlighetsforholdet mellom John Marcher og May Bartram glir sømløst mellom årtier fra England på sent 1800-tall, via etterkrigstiden helt fram til vår egen samtid. Det males opp vakre tablåer mens de to hovedkarakterene danser og konverserer på poetisk vis. Visuelt minner filmen ikke rent lite om Terence Mallicks senere arbeider.

John og May er alltid litt på siden av omgivelsene, hemmelighetsfulle og mystiske. Selv om de både snakker med hverandre og deltar i sosiale sammenkomster, hviler det et konstant skjær av ensomhet og utenforskap over dem begge. Karakterenes tilsynelatende evige liv gjør dessuten at parallellene til andre litterære skikkelser som Virginia Woolfs Orlando og Oscar Wildes Dorian Gray helt klart er til stede.

Clara van Gool (f. 1962) er en prisvinnende nederlandsk regissør, som ble uteksaminert fra det nederlandske film- og TV-akademiet i 1985. Siden den gang har regissert en rekke filmer, tv-serier, reklameinnslag og videoinstallasjoner, ofte i tett samarbeidet med anerkjente koreografer.

Nederland 2019
Regissør Clara van Gool
Manus Henry James (roman), Glyn Maxwell, Clara van Gool
Skuespillere Elisabet Johannesdottir, Tommy Schlesser, Claire Johnston
Produksjonsselskap KeyFilm
Språk Engelsk
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 87 min
Seksjon Oslo Grand Pix
Genre Drama