close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Seder-Masochism

Definitivt en av de sprøeste filmene på årets festivalprogram! Seder-Masochism forteller den velkjente historien om Moses & gjengens utgang fra Egypt, på en måte du aldri før har opplevd – ved hjelp av en rekke forskjellige animasjonsteknikker, og raus bruk av amerikansk populærmusikk fra forskjellige epoker. Den jødiske tradisjonen rundt pesach blir gjenfortalt via samtaler mellom den sekulære filmskaperen Nina Paley og faren hennes, om hvilken rolle disse religiøse tradisjonene har spilt i deres liv.

Parallelt med historien om Moses og egypterne skildrer Paley også, med både humor og rørende alvor, de eldgamle kvinnelige guddommenes fåfengte kamp mot patriarkalske, monoteistiske religioner. Dette er den animerte musikalen om det gamle testamentet du ikke visste at du trengte. Hvis du vil se noe helt annerledes, pass på å få med deg denne sære perlen!

Nina Paley (f. 1968) er en amerikansk animatør og tegneserieskaper, som tidligere har regissert flere kortfilmer. Paleys debutfilm Sita Sings the Blues er løst basert på det hinduistiske eposet Ramayana, samt hennes eget liv. Seder-Masochism er hennes andre langfilm.

USA 2018
Regissør Nina Paley
Språk Engelsk, fransk, hebraisk, bulgarsk, arameisk
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 78 min
Seksjon Wild Tales