close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Olsenbanden og Dynamitt-Harry på sporet

Banden er i Syden med 90 millioner kroner, men den danske kjeltringen som går under kallenavnet Biffen (kalt Danskepølsa av Benny) stjeler pengene. Når Egon prøver å stjele dem tilbake igjen, blir han belønnet med et nytt opphold bak murene. Etter en tid på Botsen har Egon en ny og genial plan klar. Med sin store forkjærlighet for timing og tilrettelegging retter han denne gangen blikket mot en av landets mest velsmurte og solide institusjoner: NSB. Egons frastjålne millioner er nemlig byttet inn i gullbarrer av noen multinasjonale slyngler, og barrene må fraktes med tog.

Oppe i alle viderverdighetene finner vi Dynamitt-Harry tilbake i god, gammel sprengningsform. Når han attpåtil forviller seg opp i et lokomotiv som løper løpsk for ham, må det jo ende galt!

Dette er den åttende filmen i serien om Olsenbanden, og den første der vi treffer Øivind Blunck i rollen som Holm.

Oslo Pix feirer Olsenbanden 50 år med filmmaraton, festvisninger og arrangementer gjennom hele uka. Les mer HER.

Knut Bohwim er en norsk skuespiller, produksjonsleder og regissør, som har regissert 12 av de 14 norske Olsenbanden-filmene. Bohwim jobbet som produksjonsleder for Teamfilm, og sto i fronten for selskapets fornorsking av den danske Olsenbanden. Regissøren hadde statistroller i de fleste Olsenbanden-filmene, inkludert den som Ove Kant regisserte.

Norge 1977
Regissør Knut Bohwim
Manus Erik Balling, Henning Bahs, Per A. Anonsen, Andreas Diesen
Skuespillere Arve Opsahl, Carsten Byhring, Sverre Holm, Aud Schønemann, Øivind Blunck
Produksjonsselskap Teamfilm AS
Språk Norsk, dansk
Visningsformat -
Spilletid 98 min
Seksjon Olsenbanden-maraton
Genre Comedy