close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Mysteriet Herr Link

Vi møter den eksentriske og karismatiske oppdageren Sir Lionel Frost etter et mislykket forsøk på å bevise at sjøuhyret i Loch Ness virkelig eksisterer. Sjøuhyret viste seg riktignok sprell levende, men Frost står på bar bakke etter at fotokameraet med bevis fløy på sjøen…

Frost er besatt av å vinne annerkjennelse hos de eldre, klysete overklasseherrene i Oppdagerklubben i London. Heldigvis har han akkurat fått et anonymt brev som tipser om et monster observert i skogene i Nord-Amerika. Etter brevet å dømme kan Frost være på sporet av menneskenes primitive forfar, den såkalte «the missing link»! Et ellevilt eventyr starter når det viser seg at det ikke er Frost som har funnet «Missing Link», det er nemlig den digre og hårete Herr Link som har funnet Sir Frost. Herr Link er nemlig og ensom og ønsker Sir Frosts hjelp til å finne andre passende artsfrender han kan sosialisere med.

Med en særegen miks av stop-motion og CGI, leverer animasjonsselskapet LAIKA og regissør Chris Butler utsøkte bilder med et detaljnivå og en tekstur som er til å ta og føle på. Resultatet blir en ren nytelse for øyet. Det velskrevne manuset leverer en perfekt kombinasjon av slapstick og sylskarpe kommentarer, som vil få både store og små til å le høyt i kinosetet.

Chris Butler (f. 1974) er en britisk manusforfatter og regissør kjent for filmer som ParaNorman (2012) og Kubo og det magiske instrumentet (2016). Butler studerte animasjon ved The University for the Creative Arts, og jobber nå i animasjonsstudioet LAIKA. Hans filmer er nominert til Oscar, BAFTA og flere andre prestisjetunge internasjonale priser. Mysteriet Herr Link er Butlers andre film som regissør.

USA, Canada 2019
Regissør Chris Butler
Språk Norsk
Visningsformat -
Spilletid 95 min
Seksjon Pix Junior
Genre Comedy