close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Maya

Gabriel, en fransk krigsfotograf, reiser til Goa i India etter å ha vært holdt som gissel i Syria. I dette indiske ferieparadiset møter han en god venn, direktøren ved et staselig gammelt hotell som sliter med å tilpasse seg nye tider. Varme følelser oppstår mellom Gabriel og direktørens vakre og veltalende datter Maya – men Gabriel har barn og familie hjemme, så det blir fort komplisert…

I hendene på en svakere filmskaper kunne dette blitt klissete greier, men med filmer som Eden og Dagen i morgen har franske Mia Hansen-Løve blitt spesialist på å skildre mennesker i oppbrudd eller livskrise. Hun gjør Maya til en nydelig, elegant og ganske rørende fortelling.

Ved første øyekast kan filmen se tilforlatelig og hverdagslig ut. Men akkurat som menneskene den skildrer, bobler den av spenning og rastløshet under overflaten; og om filmen har ett sentralt tema må det være forandring. Vi aner at møtet mellom Maya og Gabriel vil endre dem begge, på måter de kanskje ikke helt forstår selv. Og filmen viser hvordan verden rundt de to er i rask endring, på tvers av landegrenser.

Mia Hansen-Løve (f. 1981) er en av Frankrikes mest anerkjente filmskapere. Hun startet karrieren som skuespiller i to av Olivier Assayas’ filmer. De to ble senere et par, og Hansen-Løve har laget flere kritikerroste filmer, hvorav de to siste har gått på norsk kino.

Frankrike, Tyskland 2018
Regissør Mia Hansen-Løve
Manus Mia Hansen-Løve
Skuespillere Roman Kolinka, Aarshi Banerjee, Alex Descas
Språk Fransk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 107 min
Seksjon Pix Rendez-Vous
Genre Drama