close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Lots of kids, a monkey and a castle

Det er noe eget med dokumentarfilmer som handler om regissørens egen familie. Ingen kjenner sitt subjekt bedre, ingen kan komme dem like nært, ingen annen føler en slik kjærlighet. Så er også tilfellet i Lots of Kids, a Monkey and a Castle, der Gustavo Salmerón følger sin mor Julita gjennom 90 nære minutter. Tittelen spiller på Julitas tre ønsker som ung, og i denne filmen møter vi henne flere år etter at alt har gått i oppfyllelse. Ble livet ellers slik hun hadde forestilt seg?

Selv om dette er en veldig personlig film, undersøker Salmerón mange universelle temaer – med utgangspunkt i sin eksentriske mor. Vi får møte hele familien og lærer mye om deres historie, men filmen trekker også tråder lenger tilbake i tid og ut i selve Spania. Takket være Julitas store personlighet, blir dette et underholdende og varmt portrett, selv når hun protesterer mot sønnens filmplaner. «Dette er ikke for kino», sier hun, «det er en hjemmefilm»! Og kanskje ser den litt sånn ut, med håndholdt kamera og firkantet utsnitt, men humoren og livsvisdommen Julita deler gjør dette til en film med stor gjenkjennelseskraft for de fleste.

Gustavo Salmerón (f. 1970) er en spansk skuespiller. Opprinnelig ville han bli maler, men som student oppdaget han skuespillerkunsten. Han har spilt i både film og TV-serier, mens regidebuten var kortfilmen Desaliñada (2001), som vant Goya-prisen for beste kortfilm. Dette er hans første dokumentar.

Spania 2018
Regissør Gustavo Salmerón
Manus Beatriz Montañez, Gustavo Salmerón, Raúl de Torres
Skuespillere Julita Salmerón, Antonio García Cabanes, Ramón García Salmerón, Gustavo Salmerón
Produksjonsselskap Sueños Despiertos
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 90 min
Seksjon Pix Perler
Genre Documentary