close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

I Used to Be Normal: A Boyband Fangirl Story

Elif, Sadia, Dara og Susan er fire kvinner fra tre generasjoner, som ikke har spesielt mye til felles utenom én avgjørende ting: de elsker hvert sitt boyband. Mens 16 år gamle tyrkisk-amerikanske Elif lengter etter gutta i One Direction, mimrer 56 år gamle Susan om da hun skrek seg hes og ekstatisk over historiens aller største guttegruppe: The Beatles. 

Forholdet til gruppene og musikken deres har vært nærmest livsdefinerende for de fire kvinnene, og i denne filmen får man et innblikk i hvordan og hvorfor det ble slik. Hva gjør at en gruppe syngende og dansende unggutter får flere millioner ungjenter til å skrike seg hese og gråte seg i søvn, og gjør at noen av dem tviholder på kjærligheten flere tiår etterpå? Filmen gir en grei musikkhistorisk innføring, men er først og fremst en film om, med og for fansen.

I Used to Be Normal er både personlig og universell samtidig. De fleste vil kunne kjenne seg igjen i beskrivelsen av den første kjendisforelskelsen, eller nikke flaut med når kvinnene forteller om vegger tapetsert med plakater og magasinutklipp. Samtidig har kvartetten både humor og selvironi når de snakker om besettelsene sine. Det skaper en hjertevarm og morsom filmopplevelse om musikk, kjærlighet, oppvekst – og boyband.

Jessica Leski er en australsk dokumentarfilmskaper bosatt i Melbourne, med en grad i film og TV fra Victorian College of the Arts. Kortfilmene hennes derfra ble vist på flere festivaler, før dokumentaren The Ball så dagens lys i 2010. Hennes første boybandbesettelse var One Direction.

Australia, USA 2018
Regissør Jessica Leski
Språk Engelsk
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 93 min
Seksjon Pix on Art