close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Girls of the Sun

Krigsdrama fra Syria, med kvinnelige peshmergasoldater ved frontlinjen.

Et sted i Kurdistan møter vi Bahar, en kvinnelig peshmergaoffiser som leder en bataljon kvinnekrigere i kampen mot IS. Gjennom den erfarne krigsreporteren Mathilde blir vi kjent med Bahars dystre historie og nådeløse kamp. Mathilde dekker krigen på oppdrag fra et mediebyrå, og har i oppdrag å utforske kamphandlingene ved frontlinjen, med perspektiv på innsatsen fra kvinnekrigerne i de kurdiske styrkene.

Det er vanskelig ikke å bli grepet når Bahar åpner seg for Mathilde, og blottlegger sin egen og familiens grusomme skjebner – ikke minst når man vet at dette i virkeligheten har vært skjebnen til utallige kvinner og familier i kampen mot IS.

Dette sterke krigsdramaet tok regissør Eva Husson til hovedkonkurransen i Cannes . Når hun velger å fokusere på innsatsen til alle kvinnene som har kjempet mot IS i Syria, så forteller hun én av titusenvis av historier om overgrep og undertrykkelse. Men hun forteller også om kvinner som nekter å la seg underkue, som tar opp våpen og slår tilbake med alle midler mot sine og sitt folks overgripere.

Eva Husson er en fransk filmskaper utdannet ved American Film Institute, og etterkommer av spanske motstandssoldater. Hun har regissert kortfilmer og musikkvideoer før hennes første spillefilm, Bang Gang, kom i 2015 og konkurrerte ved Toronto International Film Festival. Girls of the Sun er Hussons andre spillefilm.

Frankrike, Belgia, Georgia, Sveits 2018
Regissør Eva Husson
Manus Eva Husson, Jacques Akchoti
Skuespillere Golshifteh Farahani, Emmanuelle Bercot, Zübeyde Bulut
Produksjonsselskap Maneki Films, m.fl.
Språk Fransk, kurdisk, engelsk, arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 115 min
Seksjon Oslo Grand Pix, Pix Rendez- Vous
Genre Drama