close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Firecrackers

Et modig, friskt pust av en film.

Venninnene Lou og Chantal planlegger å rømme til eventyrlige New York fra den brutale og meningsløse hverdagen i en kanadisk småby. Men kvelden før avreise utsettes Chantal for et overgrep, noe som setter en stopper for planene – og situasjonen forverres etter at jentene har hevnet seg. De to må gå drastisk til verks for å realisere fluktplanen, og det skal vise seg at prisen for frihet kan være høy. 

Firecrackers er et modig og annerledes portrett av vennskap, tenåringsjenter og ungdomskultur. På en nyskapende måte klarer filmen å fortelle om ungdom uten å idealisere ungdomstiden, og uten å fremstille karakterene som stereotypiske. Skildringen av opplevd kaos og meningsløshet fremstår i stedet som ekte og virkelighetsnær. Filmen har en tydelig ambisjon om å bidra til en nyanserende fremstilling av unge kvinners muligheter, og blir slik til et relevant innlegg i kjølvannet av #metoo-debatten om vold og seksuelle overgrep mot unge kvinner. Samtidig er det en vakker film med nydelig foto som evner å skildre viktigheten av de viktige, små detaljene.

Jasmin Mozaffari er kanadisk regissør og grunnlegger av filmselskapet Prowler. Med spillefilmdebuten Firecrackers ble hun nominert til Canadian Screen Award 2019 for beste regi. Spillefilmen er basert på en kortfilm med samme navn.

Canada 2018
Regissør Jasmin Mozaffari
Skuespillere Michaela Kurimsky, Karena Evans, Callum Thompson
Produksjonsselskap Prowler Film, Wildling Pictures, Alcina Pictures
Språk Engelsk
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 93 min
Seksjon Pix Indie
Genre Drama